Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Babaeski'de yol yapım çalışmaları sürüyor.

14.09.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babaeski'de yol yapım çalışmaları sürüyor.

Belediye başkanı Abdullah Hacı, Fatih Caddesi'nde devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Hacı, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Babaeski'yi modern bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çalışmaları kısa sürede tamamlamak istediklerini belirten Hacı, "Bir yılda ilçemizin tüm kanalizasyon, içme suyu şebeke hattını yeniledik. Altyapı çalışmalarının ardından artık yol yapım çalışmalarına başladık. Fatih Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmalarımızı kısa süre tamamlamak istiyoruz. İlçemizi modern bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

"Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları" projesi

Büyükmandıra ve Bulgaristan'ın Malko Tarnovo Belediyesince Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında sürdürülen "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları" projesi kapsamında yapılacak olan kültür merkezinin temeli atıldı.

Düzenlenen törene Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Malko Tarnovo Belediye Başkanı İliyan Yanchev katıldı.

Balyemez, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında temeli atılan 400 metrekare kapalı alana kültür merkezi binasının yapılacağını söyledi.

Proje maliyetinin 166 bin avro olduğunu ifade eden Balyemez, Malko Tarnovo Belediyesi ile ortak doğal, kültürel değerleri ve tarihi mirası verimli kullanarak ve koruyarak yaşam kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Malko Tarnovo Belediye Başkanı Yanchev de projenin uygulama safhasına gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi yardım yapılıyor.

SYDV'dan alınan bilgiye göre, temmuz ve ağustos ayında ihtiyaç sahibi bin 803 kişiye 490 bin 899 lira ayni ve nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Yardımların eğitim, aile, gebelik, gıda, asker ailesi, engelli yakını aylığı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, tek seferlik ile eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yapıldığı belirtildi.

Hava durumu

Kırklareli'nde hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kırklareli'nde 15 Eylül Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının 4 derece azalmasının ön görüldüğü bildirildi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü kentte, sıcaklığın 23 dereceye düşmesi bekleniyor.

ÇKS başvuruları uzatıldı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusu süresinin uzatıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği gereğince ÇKS başvuru süresinin 1 Ekim'e kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, çiftçilerin en kısa sürede başvurularını tamamlaması gerektiği kaydedildi.

Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmaları

Kırklareli Atatürk Stadı'nda yenileme çalışmaları sürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, müteahhit firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle ara verilen çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Çalışmalar kapsamında tribün, zemin yenileme ve çevre düzenlemesi yapılacak. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement