Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Ertuğrul köyündeki Kültür Evi'ni ziyaret etti.

15.05.2016 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Ertuğrul köyündeki Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Kadın Meclisi Başkanı Sibel Pişkin, ziyarette, Kültür Evi'nin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Köyde yaşayan Fatma Efe tarafından KOSGEB desteği kapsamında Kültür Evi'nin oluşturulduğunu anımsatan Pişkin, evde birçok tarihi eşyaların sergilendiğini belirtti.

Kültür Evi'nin Trakya'nın yöresel kıyafetlerden ev eşyalarına kadar birçok tarihi güzellikleri yansıttığını ifade eden Pişkin, Kültür Evi'nin oluşumuna katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Pişkin, Kadın Meclisi olarak Kültür Evi'ni birçok gezi düzenlemek istediklerini kaydetti.

Dünya Çiftçiler Günü

Lüleburgaz'da Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi.

Lüleburgaz Ziraat Odasınca, Hükumet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Oda Başkanı Mustafa Şener Birgün anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Birgün, çiftçilerin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, insanoğlunun hayatını sürdürmesindeki en temel ve vazgeçilemez unsurlardan biri olduğunu bildirdi.

Çiftçinin büyük bir kısmının borçlu durumda olduğunu belirten Birgün, üretmeye devam eden çiftçinin de pahalıya üretip ucuza sattığını ileri sürdü.

Tarım sektörünün nüfusun yüzde 35'inini oluşturduğunu kaydeden Birgün, istihdam kaynağı olması dolayısıyla büyük önem taşıdığını aktardı.

Törene, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Rahim Kurt, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement