Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

Kırşehir'de, teröre lanet yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda tahrip edilen tatlı salonu şubesiyle ilgili davanın güvenlik nedeniyle başka ile nakledilmesi talebinin uygun görülmediği bildirildi.

23.03.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de, teröre lanet yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda tahrip edilen tatlı salonu şubesiyle ilgili davanın güvenlik nedeniyle başka ile nakledilmesi talebinin uygun görülmediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara isnat edilen suçların niteliği, kentin sosyal yapısı ve kamu güvenliği tehlikesi oluşabileceği ihtimali nedeniyle tahrip edilen tatlı salonu şubesiyle ilgili davanın başka ile nakledilmesi talebiyle dosyayı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılık, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünden dosyanın başka bir ilde görülmesi talebiyle ilgili görüşünü sordu. Genel müdürlük, davanın başka ile naklinin istenilmesini gerektiren sebeplerin bulunmadığı yönünde görüş bildirdi.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğünden gelen yazı üzerine Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tatlı salonu ile ilgili talebi reddederek dosyayı Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesine iade etti. Mahkeme, duruşmaya 7 Nisan'da devam edilmesi yönünde karar verdi.

Davada 6'su tutuklu 15 sanık yargılanıyor

Tatlı salonu ve etrafındaki iş yeri sahiplerinin de aralarında olduğu 17 müştekisi bulunan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, 6'sı tutuklu 15 sanık, "kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te teröre lanet yürüyüşünde çıkan olaylarda tahrip edilen iş yerleriyle ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Terme ve Ankara caddelerinde şubeleri bulunan tatlı salonuyla ilgili ayrı davalar açılmış, güvenlik nedeniyle Ankara Caddesindeki şubesiyle ilgili Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde davanın başka ilde görülmesi talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement