Kışanak: Polis, Sağlık Merkezimizi Basarak Tedavi Sonrası Barınan 46 Kişiyi Aldı - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Polis, Sağlık Merkezimizi Basarak Tedavi Sonrası Barınan 46 Kişiyi Aldı

Kışanak: Polis, Sağlık Merkezimizi Basarak Tedavi Sonrası Barınan 46 Kişiyi Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, özel harakat polislerinin bugün sabah saatlerinde Belediyeye ait Ana Çocuk Sağlığı merkezini basarak, çalışanları yere yatırıp, hastanelerde tedavi olduktan sonra burada barınan 46 Rojavalıyı götürdüğünü ve başka hastanelere yatırdığını söyledi.

10.10.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, özel harakat polislerinin bugün sabah saatlerinde Belediyeye ait Ana Çocuk Sağlığı merkezini basarak, çalışanları yere yatırıp, hastanelerde tedavi olduktan sonra burada barınan 46 Rojavalıyı götürdüğünü ve başka hastanelere yatırdığını söyledi. Kışanak, "Sabaha karşı Sağlık Merkezi'nin basılması, 'Bu ülke gergin, neden bu sorunlar yaşanıyor' sorusunun cevabı niteliğindedir"dedi.

Diyarbakır'da, Büyükşehir ve Bağlar Belediyesine ait Ana Çocuk Sağlığına sabah saatlerinde baskın yapan özel harekat polislerinin, merkezde çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra tedavileri sonrasında merkezde barınan 46 Suriyeli Kürdü başka hastanelere götürdüğü belirtildi. Merkezde incelemelerde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Gültan Kışanak, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Özel hareket timleri'nin Sağlık Merkezi'ne baskın yaparak görevli personeli yere yatırmak suretiyle bir operasyon yaptığını söyledi. Kışanak, "Oysa burası Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyemizin birlikte sağlık hizmeti sunduğu bir Ana Çocuk Sağlık Merkezi'dir" dedi.  Kışanak, şunları söyledi:

"Rojava'da özellikle Kobane'de yaşanan insanlık dramından sonra resmi olarak Türkiye'ye getirilen çeşitli hastanelerde ameliyatları ve yataklı tedavileri yapılan hastaların, hastane sonrası barınma ihtiyaçlarını temin etmek ve yataklı tedaviden sonraki tıbbi desteklerini sürdürmek için de burada bu hizmeti sunuyoruz. Yaptığımız iş son derece insani, son derece vicdani, son derece ahlaki bir duruştur. ve yapılması gerekli bir görev ve sorumluluktur. Sabaha karşı Sağlık Merkezi'nin basılması, 'Bu ülke gergin, neden bu sorunlar yaşanıyor' sorusunun cevabı niteliğindedir. Kapısı açık olan odanın ikinci kapısını da kırdılar. Burada hastalar var, burada tedavi desteği alan insanlar var. Savaş travmasından, çatışmalardan, ölümden kurtulmuş gelmiş insanlar var. ve sabahın 05.00'inde buraya Özel Hareket Timleri girip, içeride kapıları kırmak ve görevli personeli yere yatırmak suretiyle bir baskın gerçekleştiriyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Bunu kınıyoruz, kabul etmiyoruz."

'DEVLETİN YAPMASI GEREKENİ BİZ YAPIYORUZ'

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay ve kentteki tüm sağlık kurum ve kuruluşların temsilcileri de Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne gelerek inceleme yaptı. Dr. Günay, Suruç Müşritpınar Sınır Kapısı'nda hasta ve yaralıların saatlerce bekletildiğini ve bir yaralının yaşamını yitirdiğini söyledi. Böylece, sınırda yaşamını yitiren hasta sayısının 12'ye yükseldiğini anlatan Dr. Günay, Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Sağlık Merkezi'nde gözaltına alınan hastaların tamamının Suruç Devlet Hastanesi'nden getirildiğini ve ilk müdahalenin ardından başka hastanelere sevk edildiğini dile getirdi. Dr. Cengiz Günay, "Burada devletin yapması gerekeni biz yapıyoruz. Devlet bizi engelleyeceğine önce kendi görevini yerine getirsin" dedi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kışanak: Polis, Sağlık Merkezimizi Basarak Tedavi Sonrası Barınan 46 Kişiyi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement