Kışlada Askerlere Seracılık Kursu - Son Dakika
Güncel

Kışlada Askerlere Seracılık Kursu

Kışlada Askerlere Seracılık Kursu

Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle vatani görevini yapan askerlere, 'seracılık kursu' veriliyor.

04.03.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle vatani görevini yapan askerlere, 'seracılık kursu' veriliyor.

Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapmakta olan askerler, aynı zamanda mesleki eğitim alıyorlar. Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereğince 4 yıldan beri devam eden, 3'er aylık dönemlerde yılda 4 kez düzenlenen kurslara askerler yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerlere toprak işleme, sulamacılık, fide yetiştirme ve söküm eğitimleri veriliyor. Gün içerisinde zorunlu hizmetlerinin yanı sıra seracılık eğitimi alan askerler, sertifika sahibi olmanın yanı sıra psikolojik anlamda da destek almış oluyorlar. Bu yılın ilk kursunu bitiren askerlere düzenlenen törende Jandarma Teğmen Mehmet Sedat Kartal tarafından sertifika verildi.

Seracılık kursu eğitmenliğini yapan Çelebi Kartal, kurslara şu an 20 askerin devam ettiği belirtti. Kurslarda şimdiye kadar 250 askere mesleki eğitim verip sertifika sahibi yaptıklarını dile getiren Kartal, "Soma olaylarından sonra seracılık da İş Güvenliği kanunları kapsamına giriyor. Kursu bitirdikten sonra sivil hayatta seracılık yapmaya başlayanlar bizi telefon arıyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Askerlerimizi kurs sayesinde meslek sahibi yapıyoruz. Askerler mesleki eğitim almanın yanı sıra psikolojik olarak da kurs sayesinde rahatlıyor. İlk 2 gün teorik olarak ders veriyoruz diğer günler ise uygulamalı geçiyor. Bunun dışında bahçe düzenleme, peyzaj, mimari, profil kesme, sera yapım teknikleri, iç bakım, dış bakım, kesme çiçekler gibi pratik bilgiler kazandırıyoruz. Kurs nedeniyle 3 yıl önce yörede gerçekleşmeyecek denilen Çin kavağı denilen pavlonya fidan dikimini başlattık. Şimdi İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde en az 250 pavlonya ağacımız var" diye konuştu. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kışlada Askerlere Seracılık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement