Kitap Okuma'da Birinci Olan Umre Kazanacak - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuma'da Birinci Olan Umre Kazanacak

Kitap Okuma\'da Birinci Olan Umre Kazanacak

Manisa’nın Kula ilçesinde yaklaşan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatını anlatan kitap okuma yarışması düzenlendi.

07.04.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde yaklaşan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatını anlatan kitap okuma yarışması düzenlendi. Orta öğretim kurumlarında öğrenim gören 2300 öğrenci arasında gerçekleşecek yarışmada birinci olan öğrenci umreye götürülecek.

Kula İlçe Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, ortak çalışması ile başlatılan yarışmanın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatını konu alan kitapları kapsayan okuma yarışması ortaöğretim kategorilerinde yapılacak. İrfan Yüvel'in, "Peygamberimizin Hayatı" isimli eserlerinin okutulduğu yarışmada, birinciye Umre ödülü verilecek

Kula İlçe Müftüsü Telat Özmet "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sas) anlatmanın mümkün olmadığını belirterek, "Efendimiz'i (sas) ancak Allah metheder. Diller onu anlatmada aciz kalır, kalemler tükenir yine de onu anlatmaya yetmezdi. Bu amaçla düzenlenen bu çalışma çok isabetli bir karar. Bu kampanyanın başarılı olmasını diliyorum. Türkiye'de okuma oranı maalesef çok düşük, ancak bölgemizde bu oran daha da düşük. Bu tür projelerle okuma oranlarını yükseltebiliriz." diye konuştu.

Özmet "Yarışma hakkında bilgi vererek İlçe milli eğitim müdürcülüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz yarışmada 2 ay önce Lise öğrencilerimize 2300 adet Peygamberimizin hayatı isimli kiabı dağıttık ve bu kitap içerisinden hazırlanan 50 soru ile yarışma düzenlenecek dedi. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Özmet ilk kategoride okullar arasında ilk beşe giren öğrenciler arasında tekrar final yarışması yapılacağını ve birinci olan öğrenci Umre ye gönderilecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuma'da Birinci Olan Umre Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement