Kitapların Geliri Soma'ya - Son Dakika
Yerel

Kitapların Geliri Soma'ya

Kitapların Geliri Soma\'ya

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Ticaret Odası İlköğretim Okulu 4B sınıfı öğrencileri, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Kendi Eserimi Yazıyorum" projesi kapsamında kendi yazdıkları kitapları okuyucuyla buluşturdu.

05.06.2014 15:14

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Ticaret Odası İlköğretim Okulu 4B sınıfı öğrencileri, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Kendi Eserimi Yazıyorum" projesi kapsamında kendi yazdıkları kitapları okuyucuyla buluşturdu.

Miniklerin eser bazında başlayan projelerinin; daha sonra Soma faciasında yetim kalan madenci çocuklarına destek olma projesine dönüşmesiyle Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de projeye destek oldu.

Sergi açılışında konuşan Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan; öğrencilerin yaptıklarıyla büyük bir gurur kaynağı olduklarını ifade ederken; miniklerin çağın gerekleriyle büyüdükleri için çok şanslı olduklarını söyledi. Kendi çocukluklarında Öğretmen, Kitap ve materyal bulabilmenin imkansız olduğunu ifade eden Aslan; öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, yapılan projenin çok önemli olduğunu ifade ederek; "Öğrencilerin tasarladıklarını duyduğumda gerçekten heyecanlandım ve gurur duydum. 10-11 yaşlarındaki çocukların ülkemizde yaşanan br felakete bu kadar duyarlı olabilmeleri ben kendi adıma söylemeliyim ki çok gurur verici. Onları yetiştiren anne babaları ve değerli eğitimci arkadaşlarım ne kadar övülseler az. Soma'daki facia yaşandığında başta hükümetimiz olmak üzere hemen her kurum ve kuruluş yardım için el verdi. Buradan da bu minik yüreklerin bu duyarlılığı çok önemli bir örnek. Tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Aydın Ticaret Odası İlkokulu, Aydın'da ve Türkiye'de önemli bir isim olma yönünde hızla ilerliyor; kendilerini gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ediyor, bu başarıların artarak devam etmesi yönünde bizim de elimizden gelen her türlü destekle yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi.

Töre, düzenlenen programlar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli rehberlik programlarıyla Soma'da bir rehabilitasyon dönemi hayata geçirdiğini de belirterek, bu kapsamda Soma'da babasını kaybederek yetim kalmış 80 çocuğun Aydın/ Kuşadası'nda misafir edileceğini söyledi. Töre, Ayrıca misafir edilen Somalı çocuklar ile Ticaret Odası İlköğretim Okulu 4B Sınıfı öğrencilerinin de bir araya getirileceğini ifade ederek bu rehabilitasyon sürecinde kendilerinin acılarını paylaşarak onlara destek olmak isteyen 4B'li miniklerin de arkadaşlarıyla bir araya getirileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardında sergideki kitapları tek tek inceleyen Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre kitaplardan satın alarak projeye destek oldular. Serginin ardından 1M ve 2Y sınıflarının resim sergilerini de gezen Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre daha sonra düzenlenen kokteylde öğrenci velileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

HER BİR ÖĞRENCİMLE GURUR DUYUYORUM!

Dün gerçekleşen sergide kitapların tamamına yakını satılırken; Soma faciasında yetin kalan madenci ailelere destek olmak için elde edilen gelir Soma'ya gidecek. Ticaret Odası İlköğretim Okulu 4B Sınıfı Öğrencilerinin yazdıkları 26 kitap dün okuyucuyla buluştu. 38 mevcutlu sınıfta, öğrencilerin bazıları kitap yazarken; basılmaya değer görülen 26 eser okuyucuyla buluştu.

Geri kalan öğrencilerin de baskı ve yazım işleriyle projeye destek olduklarını ifade eden Sınıf Öğretmeni Aşkın Tetik, her bir öğrencisiyle gurur duyduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitapların Geliri Soma'ya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement