Kitso Başkanı Öndeş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kitso Başkanı Öndeş Açıklaması

Kitso Başkanı Öndeş Açıklaması

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis’teki ekonomik krize acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

20.05.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis'teki ekonomik krize acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

KİTSO Başkanı Öndeş, Kilis'te yaşanan ekonomik kriz nedeni ile piyasada yaprak kıpırdamadığını krizin çözümü için piyasaya acilen sıcak para sürülmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda bir rapor hazırladıklarını, bu raporu Başbakanlık Makamı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı makamlarına ilettiklerini belirten Öndeş, hazırlanan raporla ilgili " Suriye'de yaşanan savaş nedeni ile başta Kilis'in güvenliği olmak üzere ekonomisi de olumsuz etkilenmiştir. Bu gün gelinen noktada Kilis'in en önemli ve öncelikli sorunu güvenliktir. Bunun altını çizerek belirtmek gerekiyor. Hiç bir sorun bu ana sorunun üzerini örtmemelidir. Buna bağlı olarak esnafımızın, iş adamlarımızın, sanayicimizin yaşadığı sorunlar vardır. İlimizin bel kemiğini oluşturan bu kişiler bugün çek ve senetlerini ödeyemez, alacaklarını tahsil edemez, kredi alamaz ve alınan kredileri ödeyemez duruma gelmiştir. Piyasada büyük bir tedirginlik yaşanmaktadır. Yatırımlar durdurulmuştur. Gayrimenkul alım satımları sıfır noktasındadır. Birçok alım taahhütlerinde geri dönüşler yaşanmakta, bağlantılar ve siparişler iptal edilmektedir. İhraç ürünlerinde karşı tarafın yaptığı peşin ödemeler durdurulmuştur. Esnafımız siftahsız dükkan kapatmaktadır. Yaşanan bu krizin etkisinin azaltılması, esnaf sanayici ve iş adamlarımızın ayakta kalması ve istihdam sağlayabilmeleri için acil olarak ilave desteklere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu desteklerin başında piyasaya sıcak para sürülmesi gelmektedir. Destek limitinin tespitinde ise firmanın ihtiyaçları dikkate alınmalıdır.Bu sebeple sanayici ve iş adamlarımızın son 3 yıl içerisindeki,sabit yatırım tutarı, mal alım ve satımı (cirosu), kredi borçları tutarlarından en fazla olan kalem esas alınarak 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli faizsiz kredi açılması gerekmektedir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitso Başkanı Öndeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement