Kızı, Kazım Karabekir Paşa'yı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kızı, Kazım Karabekir Paşa'yı Anlattı

Kızı, Kazım Karabekir Paşa\'yı Anlattı

Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Orhangazi Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Milli Mücadele ve Kazım Karabekir' konulu konferansa katılan Timsal Karabekir Yıldıran, ölümünün 66'ncı yılında babasını anlattığı konuşmasıyla dinleyicileri duygulandırdı.

23.01.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Orhangazi Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Milli Mücadele ve Kazım Karabekir' konulu konferansa katılan Timsal Karabekir Yıldıran, ölümünün 66'ncı yılında babasını anlattığı konuşmasıyla dinleyicileri duygulandırdı.

Orhangazi Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Demokrat Parti'li İsmail Tartar, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, öğretmenler, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucularından Timsal Karabekir Yıldıran, Kazım Karabekir Paşa'nın arşivinden fotoğraflar ile gerçekleştirdiği sunumunda, Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok zorluğun yaşandığını, Ermenilerin değil, Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını dile getirdi. Timsal Karabekir, Çanakkale Savaşı ile ilgili anekdotlardan anlatırken, 57'nci Alay'ın tamamen şehit edildiğini, o esnada Seyit Onbaşı'nın boyuna kilosuna bakmadan 276 kiloluk top mermisini sırtlayarak, adeta bir dev kesildiğini, Koca Seyit'in gücüyle bir İngiliz zırhlısının batırıldığını ve Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti. Vefat ettiğinde 66 yaşında olan Kazım Karabekir'i bu yıl 66'nı ölüm yılında andıklarını söyleyen Timsal Karabekir, katılımcılara teşekkür etti.

Milli mücadele döneminin zorluklarına da değinen Timsal Karabekir Yıldıran, Anadolu'ya çıkan beş inanmış yürek; Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir Paşa, Refet Bele ve Rauf Orbay'ın Amasya Genelgesi'ni imzaladıklarını, bunu duyan İngilizlerin Mustafa Kemal'in tutuklanmasını istediğini anlattı.

Kazım Karabekir'in geçmiş olayları değerlendirirken söylediği, "Yanlış bilgi felaket kaynağıdır" sözüne vurgu yapan Timsal Karabekir Yıldıran, geçmişte nice değerli insanların yitip gittiğini, geri dönüşü olmayan kararlar verilmeden önce araştırılıp soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Konferansın sonunda Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nin hazırlamış olduğu plaketi İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve derneğin Orhangazi Temsilcisi Talat Öztürk, Timsal Karabekir'e takdim etti. Katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program sona erdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızı, Kazım Karabekir Paşa'yı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • baybora: keşke çok sayıda ermeninin yaşadığı yalova da bu gerçekler anlatılsaydı.özellikle nalburcular,tekelciler,çınarcıklılar katılsaydı. 0 0 Yanıtla

Advertisement