Kızılay'da İşçi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kızılay'da İşçi Eylemi

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye bir grup işçi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için Güvenpark'ta eylem yaptı.

26.02.2015 18:48

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye bir grup işçi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için Güvenpark'ta eylem yaptı.

Güvenpark'ta toplanan işçiler, "Kırmızı çizgi kıdem tazminatı, dokunma yanarsın", "Kıdem yasası işçinin tasası" yazılı dövizler taşıyıp benzer içerikli sloganlar attı.

Türk Metal-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Türk-İş Başkanlar Kurulunun 5 Şubat'ta toplandığını, toplantıda alınan kararlardan birinin, kıdem tazminatı ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi konuları olduğunu söyledi.

Alpoğlu, Başkanlar Kurulunda bu konulara dikkati çekmek için kitlesel basın toplantısı yapılması yönünde karar alındığını ve bu yüzden toplandıklarını bildirdi.

Kıdem tazminatında bireysel emekliliğe dayalı bir fon hesabı düşünüldüğünü savunan Alpoğlu, "Kimse yapılmak istenen düzenlemenin, özellikle özel sektörde çalışan ve sendikalı olmayan işçinin fiilen alamadığı kıdem tazminatını almasını sağlamaya yönelik olduğunu ileri sürmesin. Buna, müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Alpoğlu, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması için hazırlanan tasarının ilgili komisyonda kabul edildiğini belirterek, "Amaç, sendikasız, örgütsüz, güvencesiz sömürü düzenini pekiştirmektir" dedi.

Alpoğlu, çalışma hayatında hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'da İşçi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement