Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, Kızılay'ın 147 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağını belirtti.

31.10.2015 11:15

Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, Kızılay'ın  147 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağını belirtti.

Fıçıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayı'nın deprem, sel, yangın ve salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir kuruluş olduğunu bildirdi.

Kızılay'ın yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmadığını belirten Fıçıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kızılay bir yardım kuruluşudur. Savaşta ve barışta halkın kara gün dostudur. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar. Yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Barışta yangın, sel, deprem gibi felaketlere uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Kızılay milli bir yardım kurumudur ancak yardımları yurt dışına kadar uzanır. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Gücünü ve etkinliğini Türk Halkından alan Kızılay, 147 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını geliştirir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement