Kızılayın Kan Toplama Tır'ına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kızılayın Kan Toplama Tır'ına Yoğun İlgi

Kızılayın Kan Toplama Tır\'ına Yoğun İlgi

Türk Kızılayı Kan Alma Birimi’nce yürütülen kan bağışı kampanyasına Silopi halkı yoğun ilgi gösterdi.

18.05.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Kan Alma Birimi'nce yürütülen kan bağışı kampanyasına Silopi halkı yoğun ilgi gösterdi. Kan bağış TIR'ında görevli Doktor Deniz Akelma, 7 ildeki 526 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Türk Kızılayı tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Silopi Sanat Sokağı'nda gün boyu hizmet veren Türk Kızılayı kan toplama TIR'ına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Konu hakkında açıklamada bulunan bağış TIR'ında görevli Doktor Deniz Akelma, Türk Kızılayı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 ilde faaliyet gösterdiklerini ve bu 7 ildeki 526 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Güvenli kan bağışı için uğraştıklarını söyleyen Doktor Deniz Akelma, "Kan alma işlemi, tıbbi bir işlem olduğu için öncelikle kişi reşit mi değil mi bakıyoruz ve kan bağış formunu doldurmasını istiyoruz. Daha sonra vücut ağırlığına ve aç olup olmadığına, herhangi bir bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğine bakıyoruz. Kan veren kişiye bazı özel sorular soruyoruz ve kişinin beyanına göre hareket ediyoruz" dedi.

Alınan kanın farklı testlerden geçtiğini söyleyen Akelma, "Alınan kan test için merkeze gönderiliyor ve orada 4 farklı testten geçiyor. Hepatit B, AİDS, sifilis, HCG testleri yapılıyor. Test sonuçlarına göre hareket ediyoruz, güvenli kan almaya çalışıyoruz. Donörlere, kan verdikten sonra soda ve kek ikram ediyoruz" diye konuştu.

Bağışçılardan alınan kanlar sayesinde bölgede kan ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını belirten Doktor Deniz Akelma, "Vatandaşlarımızı biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Verdiğimiz kanlarla hayat kurtardığımızı unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Kan veren vatandaşlardan Mahmut Ökten ise verdiği kanın bir hastaya ulaşacak olmasından memnun olduğunu dile getirerek, bütün vatandaşları kan vermeye davet ettiğini söyledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılayın Kan Toplama Tır'ına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement