Kızıltepe'de Mikro Kredi Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Mikro Kredi Uygulaması

Kızıltepeli kadın girişimci Zeynep Turhan, mikro kredi uygulamasında 10 bin lira alarak Mardin'de en yüksek mikro kredi alan kadın ünvanına sahip oldu.

10.07.2014 18:47

Kızıltepeli kadın girişimci Zeynep Turhan, mikro kredi uygulamasından 10 bin lira alarak Mardin'de en yüksek mikro kredi alan kadın ünvanına sahip oldu.

Mikro krediden daha önce almış olduğu kredilerle çeyiz dükkanı işleten ve eşine bakkal dükkanı açan Turhan, yaptığı son başvuru üzerine 10 bin lira tutarında kredi almaya hak kazandı.

Turhan'a kredisini takdim eden Kızıtepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Turhan'ın başarısı hikayesini duyunca mutlu olduğunu ve bütün kadınlara örnek olduğunu söyledi.

İlçede mikro kredi uygulamasından yararlanan yaklaşık bin kadın olduğunu belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"Bu kadınlarımız, bin lira ile başladı. Girişimde bulunarak, kendi işyerlerini açtılar. Aldıkları kredileri haftalık olarak geri ödüyorlar. Ödeme bittikten sonra işlerini devam ettirmek isteyenler veya büyütmek isteyenlere verilen kredi miktarı artıyor. Düzenli olarak borcunu ödeyenlere veriliyor. Çok güzel işler yapan kadınlar var. Turhan'ı tebrik ediyorum."

Turhan ise "Çok şükür işi büyüttük. Eşime de bakkal dükkanı açtık. Doğrudan satış işini yapıyorum. Güzel şeyler başardık" dedi.

Kızıltepe Mikro Kredi Şube Müdürü Canan Özçelik, Mardin, Kızıltepe, Derik ve çevre köylerdeki dar gelirli toplam bin kadına kredi verdiklerini bildirdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Mikro Kredi Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement