Kızıltepeli Kadınların 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Yarışmasındaki Başarısı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepeli Kadınların 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Yarışmasındaki Başarısı

Mikrokredi Kızıltepe Şube Müdürü Canan Özçelik, bu yıl İstanbul'da düzenlenen 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri yarışmasında, Mardin'i Kızıltepeli kadınların başarıyla temsil ettiğini bildirdi.

25.02.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mikrokredi Kızıltepe Şube Müdürü Canan Özçelik, bu yıl İstanbul'da düzenlenen 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri yarışmasında, Mardin'i Kızıltepeli kadınların başarıyla temsil ettiğini bildirdi.

Özçelik, İstanbul'da Mardin'i Rukiye Egi ve Mekkiye Alkan'ın başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve İnovasyon dalında Rukiye Egi'nin elde ettiği başarı ile Mardin'e 2. ligi kazandırdığını söyledi.

Bu başarının tüm kadınlara ışık tutması temennisinde bulunan Özçelik, girişimci kadınların evlerini geçindirmek için kredi aldıklarını ve bu kredi ile terzilik, tarım, hayvancılık, kozmetik satışı, elişi ve takı tasarım gibi işler yaptıklarını belirtti.

Mikrokredi Kızıltepe Şube Müdürü Özçelik, bin lira gibi küçük bir kredi miktarının, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak kocaman bir desteğe dönüştüğünü ifade etti.

Bangladeş'te Prof. Dr. Muhammet Yunus tarafından 1976 yılında hayata geçirilen ve tüm dünyada yaklaşık 200 ülkede uygulanan mikrokredi Türkiye'de de 2003 yılında Porf. Dr. Aziz Akgül tarafından uygulamaya geçirildiğini hatırlatan Özçelik, şöyle konuştu:

"O günden buyana çığ gibi büyüyen mikrokredi sistemi artık pek çok kuruluş tarafından daha da güçlenmeleri için kadınlara destek olarak veriliyor. Mikrokredi 2007 yılından buyana Mardin de faaliyet göstermektedir. Mardin merkez ve Kızıltepe olmak üzere iki şubeleri bulunmaktadır. Mardin de toplam bin 500 Mikrokredi girişimci üyeleri mevcut."

Özçelik, kadınları girişimciliğe teşvik etmek için Citibank, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrofinans Programı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfınca her sene kadınların ödüllendirildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepeli Kadınların 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Yarışmasındaki Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement