KKTC Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türkiye ile kişilikli ilişki, karşılıklı saygı istediklerini belirterek "Biz ne bir tarafın dediği gibi teslimiyet, ne diğer tarafın dediği gibi çatışma arıyoruz, biz uzlaşma istiyoruz.

15.04.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türkiye ile kişilikli ilişki, karşılıklı saygı istediklerini belirterek "Biz ne bir tarafın dediği gibi teslimiyet, ne diğer tarafın dediği gibi çatışma arıyoruz, biz uzlaşma istiyoruz. Güneyle uzlaşma, toplumunda iç barış isteyen bir lider, neden Türkiye ile çatışma arasın?" dedi.

KKTC'de 19 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimine bağımsız aday olarak katılan Mustafa Akıncı, Lefkoşa İnönü Meydanı'nda miting düzenledi.

Seçim sürecinde vizyonunu açıklayan ilk aday olduğunu söyleyen Akıncı, "Biz vizyonu açıklarken bazıları bizi karalamak istedi 'masaya oturmadan kapalı Maraş'ı verdi gitti' dediler. Biz kapalı Maraş'ın, Mağusa Limanı'nın düzenlenerek doğrudan ticarete açılması, Ercan'dan doğrudan uçuşların başlatılmasıyla paket haline getirilerek açılmasını istedik. Onlar, 'varsın kapalı Maraş yılanların farelerin olsun' dedi ama bizler o görüşte değiliz" diye konuştu.

"Ne teslimiyetçi ne çatışmacıyız"

Türkiye ile kişilikli ilişki, karşılıklı saygı istediklerini söyleyen Akıncı, "Biz ne bir tarafın dediği gibi teslimiyet, ne de diğer tarafın dediği gibi çatışma arıyoruz, biz uzlaşma istiyoruz. Güneyle uzlaşma, toplumunda iç barış isteyen bir lider, neden Türkiye ile çatışma arasın? Biz uzlaşma diyoruz ama bunun karşılıklı haklara saygıyla olmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Akıncı, Kıbrıs sorununun adanın ana meselesi olduğunu vurgulayarak Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını sonuna kadar koruyarak ama Kıbrıs Rum halkının da yaşadığını unutmadan empati yaparak haklara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Doğalgaz Kıbrıs için bir fırsat

Akıncı, Akdeniz'de bulunan doğalgazın Kıbrıs için bir fırsat olduğunu belirterek "Bizden öncekiler cefasını, kan göllerini paylaştı. Artık gelecek kuşaklar, bu adanın barışını, huzurunu nimetlerini paylaşsınlar. Biz bunu istiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının kamu düzeninin kesintisiz yürümesinden sorumlu olduğunu ifade eden Akıncı, "Bu konunun üzerine gitmemiz gerekir. Tüm paydaşlarla bu konuyu masaya yatırmak, bu adaletsizlikleri, anomalileri gidermek için uğraş vermek zorundayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement