KKTC'de Çevre Platformu, Aksa Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Çevre Platformu, Aksa Önünde Eylem Yaptı

KKTC\'de Çevre Platformu, Aksa Önünde Eylem Yaptı

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, petrol kazası sonucu neden olduğu çevre kirliliği dolayısıyla Kalecik'teki AKSA tesisi önünde protesto eylemi yaptı.

21.07.2013 19:47

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, petrol kazası sonucu neden olduğu çevre kirliliği dolayısıyla Kalecik'teki AKSA tesisi önünde protesto eylemi yaptı.

Gectiğimiz hafta KKTC'de ülkenin doğusunda İskele bölgesinde bulunan Kalecik AKSA Enerji Üretim AŞ'ye ait Kalecik santrallerine yapılan yakıt ikmali sırasında borular patladı ve 100 tona yakın fuel-oilin denize sızdı. Denizde meydana gelen çevre felaketine karşı kriz masası kurulurken, AKSA yetkilileri Türkiye'deki bir firmadan yardım istedi. Bölgedeki işletmelerin ve ilgili devlet dairelerinin ekipmanlarıyla yayılmayı önlemek amacıyla AKSA bölgesi ile Bafra oteller bölgesinde denize bariyerler konuldu. Denize sızan petrolü temizlemek için Türkiye'den gelen 300 kişilik ekip çalışmalara başladı.

KKTC halkının büyük tepkisine neden olan bu çevre kirliliği olayı ülkede bir çok sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından kınandı. Bugün de Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, neden olduğu çevre kirliliği dolayısıyla Kalecik'teki AKSA tesisi önünde protesto eylemi yaptı. Bazı sendika, dernek, vakıf ve çevre örgütlerinin başkan ve üyelerinin de katılarak destek verdiği eylemde yaklaşık 300 kişi, "Çevre Haksa, Cevap Ver AKSA" sloganıyla AKSA'nın çevre için hesap vermesi talebinde bulundu. Saat 10.00 sıralarında başlayan eylemde, tesis önünde toplanan eylemciler, "Ey Paragözler! Basiretsiz Hükümetler. Buldunuz Dağ Deniz, Her Yanımızı Vurdunuz", "Hay AKSA", "Adalet Varsa Hesap Ver AKSA", "Ülke Batsa Umurunda mı AKSA?", Siber Saldırı Bekliyoruz", "Duymayan Varsa Çevre Katili AKSA", "Denizimizi, Nefesimizi Elimizden Almayın", "Sizin Kaybedecekleriniz Olmayabilir Ama Bizim Var", "Mesele Kıyaksa AKP, AKSA" yazılı pankartlar taşıdılar. Eylemciler, "Aklın Varsa Kenar Kenar AKSA", "Çevre Haksa, Hesap Ver AKSA" ve "Evine Dön AKSA" yazılı dövizler taşıdı.

Okunan basın açıklamasında kazanın etkisinin ileriki yıllarda çok daha fazla görüleceği belirtilerek, gerekli önlemleri almamakla suçlanan AKSA'nın hesap vermesi gerektiği vurgulandı.

AR (SSA) - Lefkoşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya KKTC'de Çevre Platformu, Aksa Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement