KKTC'de Kayıp 34 Şehit İçin 40 Yıl Sonra Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Kayıp 34 Şehit İçin 40 Yıl Sonra Cenaze Töreni Düzenlendi

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1974 yılında katledilen 34 şehit için 40 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

15.08.2014 17:59

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1974 yılında katledilen 34 şehit için 40 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

Limasol yakınlarında Rumlar tarafından 15 Ağustos 1974'te topluca katledilen 34 şehit, 40 yıl sonra Taşkent Şehitliği'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, askeri yetkililer ve şehit yakınları katıldı.

Şehit ailelerinin bazı yakınları cenaze töreninde fenalık geçirirken, sağlık ekipleri şehit yakınları için hazır bulundu.

Törenin ardından Taşkent Kayıp Yakınları Komitesi adına konuşan Erdinç Erdağlı, aradan geçen uzun yıllara rağmen şehit yakınlarının acılarından hiçbir şeyin eksilmediğini belirterek, ailelerin, yakınlarının şehit olduklarını bilmelerine rağmen içlerinde yine de bir gün geri dönebilecekleri umudunu hep taşıdığını kaydetti.

Erdağlı, ailelerin, şehitlerden geriye kalan, kimselere vermeye kıyamadıkları elbiselerini, ayakkabılarını ve ufak tefek şahsi eşyalarını hala evlerinin bir köşesinde özenle sakladıklarını dile getirerek, "Bugün bayraklarla sarılı sıra sıra şehitlerimizi gördükçe beslenen umutların bittiğini, artık her şeyin gerçeğe büründüğünü kabulleniyoruz" diye konuştu.

"Şehitlerimizi toprağa verme şansı yaratıldığı için Allah'a şükrediyoruz" diyen Erdağlı, "Artık başlarında dua edebileceğimiz, bayramlarda, babalar gününde, ziyaret edebileceğimiz şehitlerimiz var. Bu ancak ailesinde kayıp olanın anlayabileceği bir duygudur" ifadelerini kullandı.

Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmanın ve nesilden nesle aktarılmasının en kutsal görev olduğunu belirten Erdağlı, şehitlerin, bu vatanın gerçek bekçileri olduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Kayıp 34 Şehit İçin 40 Yıl Sonra Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement