KKTC'deki Osmanlı Hanı Kültür Evi Oldu - Son Dakika
Yerel

KKTC'deki Osmanlı Hanı Kültür Evi Oldu

Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla Kıbrıs Güzelyurt’taki Osmanlı Hanı Kültür Evi olarak hizmete girdi.

17.05.2016 11:26

Keçiören Belediyesi'nin katkılarıyla Kıbrıs Güzelyurt'taki Osmanlı Hanı Kültür Evi olarak hizmete girdi.

1892 yılında han olarak inşa edilen Osmanlı Döneminden kalma hanın restorasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Keçiören Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi iş birliğinde tamamlanarak hizmete açıldı.

Güzelyurt' ta gerçekleştirilen açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC 3. Dönem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve çok sayıda Kıbrıslı vatandaş katıldı.

Osmanlı mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan yapı, 340 m² kapalı alan ve 650 m² iç avludan oluşuyor. Yapının bir odası Keçiören'in kardeş belediyesi Güzelyurt tarafından Kıbrıs Türk Kültür Evi, diğer odası ise Keçiören Belediyesi tarafından Anadolu Kültür Evi olarak düzenlendi.

Yapının 650 m² büyüklüğündeki avlusunun ise Güzelyurt'ta gerçekleştirilecek kültür aktivitelerine ev sahipliği yapması planlanıyor.

ATA YADİGARI, İLGİ ODAĞI OLACAK

Açılış töreninde yaptığı konuşmada bir hayallerinin gerçekleştiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Eski hali bir harabe olan bu hanın yeniden Güzelyurt'a kazandırılması için istişarelerde bulunurken bizim de Güzelyurt'ta kalıcı bir eserimizin olmasını arzu ediyorduk. Ata yadigarı bir eser girişimlerimizle yeniden hayat buldu." dedi. Ak, ayrıca Keçiören'de KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Evi açtıklarını ve bu kültür evinin de açılışında yine bir araya geldiklerini sözlerine ekleyerek Eroğlu'na ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Programda Başkan Ak, KKTC Başbakanı Özgürgün'e katkılarından dolayı plaket takdim ederken, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak arasında da plaket takdimi gerçekleşti.

Folklör ve dans gösterileri ile hizmete giren kültür evinin tarihi dokusuyla turizmde ilgi odağı olması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KKTC'deki Osmanlı Hanı Kültür Evi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement