Kobani'de Savaşan ÖSO'nun Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Savaşan ÖSO'nun Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan gruplar arasında ÖSO da var. Youtube'da yayınlanan bir videoda mahalleyi IŞİD'den temizleyen ÖSO militanları görülüyor.

19.10.2014 11:20  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Youtube'da yayımlanan bir videoda, Kobani'nin Sanayi mahallesinin, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şems el-Şemal grubunun savaşçıları tarafından, IŞİD'den temizleniyor. Videoda, ÖSO'nun da Kobani'de IŞİD'le savaştığına dair görüntüler yer alıyor.

"ŞENGAL TRAJEDİSİ TEKRARLANMAYACAK"

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla, Kobani'nin direniş sürdükçe düşmeyeceğini belirterek, "Şengal trajedisi tekrarlanmayacaktır. Kobani DAİŞ çeteleri için mezar olacak" demişti.

"IŞİD'E MEZAR OLACAK"

ANHA'ya konuşan Ebu Leyla, "YPG ve Burkan El Firat savaşçıları, hafif silahları ve güçlü iradeleri ile Kobani'yi IŞİD çeteleri için mezara çevirecekler. IŞİD çetelerinin sonu Kobani'de başlayacak" demişti.

ABD'NİN DESTEĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKILIYOR

Rûdaw'a ulaşan bilgilere göre; Rojava'da örgütlü Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile ÖSO arasında varılan işbirliği anlaşması, gün geçtikçe etkilerini gösteriyor.

PYD'nin, bu yakınlaşmaya, ABD'nin desteğini almak için de sıcak baktığı ifade ediliyor.

BİRLİK KONUSU MÜZAKERE EDİLİYOR

Kürdistan Bölgesi'nin Duhok kentinde 5'inci gününe giren toplantıda, PYD ve Rojava yönetiminde yer almayan diğer siyasi oluşumlar, birlik konusunu müzakere ediyor.

PYD ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) de, Kobani'de ÖSO ile birlikte savaşıldığını çeşitli kereler dile getirmişti.

YPG İLE ÖSO, IŞİD'E KARŞI BERABER

Kobani Dışişleri Bakanı yardımcısı İdris Nehsan, Rûdaw'a, Kobani'de YPG ile ÖSO'nun, IŞİD'e karşı işbirliği yaptığını söylemişti.

ABD: MUHALİFLER BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

ABD, daha fazla askeri destek için, Suriye'de hem Kürt güçlerinin, hem de tüm ılımlı muhaliflerin birlikte hareket etmesi gerektiğini telkin ediyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulillah El Beşir, 20 Eylül'de Rûdaw'a, Halep'ten gönderdikleri birliklerin, Kobani bölgesinde IŞİD'e karşı savaşa katıldığını kaydetmişti.

ABD'DEN SİLAH DESTEĞİ

Genelkurmay Başkanı, ÖSO'nun uyutulan hücrelerinin Kobani'de IŞİD'e karşı harekete geçtiğini söylemişti.

ÖSO Genelkurmay Başkanı, IŞİD'in tehdidinin ortadan kaldırılması için, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimiyle temasa geçtiklerini ve kısa bir süre içinde silah verileceğini kaydetmişti.

Kobani\'de Savaşan ÖSO\'nun Görüntüleri Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani'de Savaşan ÖSO'nun Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • mert …..: ey kürt halkı dünya sizi kullaniyor assad amerika ve daha kimler kullanip atacaklar ve siz halen size ekmek veren bu vatana ihanet ediyorsunuz 14 19 Yanıtla
  • KÜRT: kürtler müttefikleri ile beraber kazanacak ışid köpeklerine karşı olan bütün insanlık kazanacak 21 6 Yanıtla
  • adil: kiro anaları bebekleri koynunda kimyasal bombalarla öldürenlerle beraber . . . eh keko aklı 8 11 Yanıtla
  • atakan: ŞİMDİ BOŞ SOKAKLARIN VİDEOSUNU ÇEKİNCE İŞİDLE SAVAŞIYORUZ MU OLUYOR. . . YA Bİ GİDİN. . . İŞİD DENİNCE KAÇACAK YER ARIYORSUNUZ VE KAÇIP YILLARCA TERÖRİST GÖNDERDİĞİNİZ TÜRKİYEDE SOLUĞU ALIYORSUNUZ. . . SÜTÜ BOZUK KANSIZ HERİFLER. . . 9 9 Yanıtla
  • adil: kirolari öldüren şimdi kirolara yardim ediyo … vah dünya haline 2 14 Yanıtla
  • helal: Hepsi kahraman 13 3 Yanıtla
  • khrmn: öso nedir ya, abi bunlar çabuk ölür. kimse güvenmez bunlara kimin yanında oldukları belli değil esadı devirmek istediler, ışid esattan kurtardı ışidi arkadan vurdu, pkk ya ne yapar acep merak etmeye başladım. He bu arada TÜRKİYE nin her yerindeler bizede ALLAH kolaylık versin 7 5 Yanıtla
  • Ottaman: Ne ışıdmiş be aga aylardır temizleyemdiler türkiyeye bulaşmasınlarda kıyamet kopar zaten doluyuz patlayacak yer arıyoruz 5 7 Yanıtla
  • bulut türk: ayn el arab'ta ışid'e karşı savaştığı söylenen gruplar daha önce öso ve liwa tevhid tarafından dışlanan guruplardır. insanlara yalan yanlış bilgi vermeyin. öso ve liwa tevhid bu konuda açıklama yapmış ve ayn el arab'taki ''öso diye anılan gruplarla fikir ayrılığına düştüğümüz için oluşumdan ayrıldılar ve ayn el arab'ta çatışmayı tercih ettiler'' diye açıklama yapılmıştır. 2 6 Yanıtla
  • ZARKUK: HEM SEADA KARŞI SAVAŞ HEMDE ESADA BİRLİK OLANLARLA BİRLİKTE SAVAŞ ULAN SİZİN BEYNİNİZ OLSA ZATEN ORALARA GİTMEZ DAHA ÖNCE O SURİYEDE YAŞAYAN İNSANLARIN RAHATINI BOZMAZDINZ. . . . . . YALANCI MÜSLÜMAN DÖVÜŞÇÜLER SİZİ. İŞİ BİLİYORDA KAFANIZI KOPARIYOR SİZİN 1 4 Yanıtla

Advertisement