Kobani'nin Doğusunda IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Kobani'nin Doğusunda IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu

Suriye'de çatışan YPG sözcüsü, Kobani'nin doğusunda IŞİD'in ilerleyişinin durdurulduğunu açıkladı.

22.09.2014 12:21  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YPG sözcüsü, IŞİD'in Kobani'nin doğusundaki ilerleyişinin durdurulduğunu açıkladı. En az 53 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirten sözcü, altı günde 27 YPG'linin hayatını kaybettiğini söyledi.

"ÇETELERİN İLERLEYİŞİ DURDURULDU"

IŞİD'in, Irak ve Suriye'nin birçok bölgesinden getirdiği ağır silah ve takviye güçlerle Kobani'ye girmeye çalıştığını kaydeden YPG, "IŞİD çetelerinin 15 Eylül günü Kobani'nin doğu, batı ve güneyinden başlattığı saldırılar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Halkımız ve güçlerimiz ise sınırlı imkanlarına rağmen her cephede omuz omuza çetelere karşı savaşmakta, köy köy, karış karış direnmektedir. Direniş neticesinde doğu cephesinde çetelerin ilerleyişi durdurulmuş, batı ve güney cephesinde ise çatışmalar devam etmektedir" dedi.

"GÜÇLERİMİZ BÜYÜK DARBELER VURUYOR"

Kobanê’de IŞİD tarafından başlatılan saldırıların belli ölçüde kırıldığını ve bunun da amansız bir direniş sonucunda başarıldığını ifade eden PYD Eş Başkanı Salih Müslim "Bu kadar büyük silah ve teknik üstünlüğe rağmen güçlerimiz, büyük darbeler vuruyor. Birçok tankları imha edilmiş, askeri araçları yakılmış durumda. Bugün (dün/21 Eylül 2014) sabahtan bu yana o yoğun saldırılar durduruldu. Ama savaş hala devam ediyor" dedi.

ANF’de yer alan habere göre, YPG güçlerinin insan gücü noktasında bir sıkıntısı olmadığını Kürt gençlerinin hiçbir görevden kaçınmadığını belirten Müslim ancak teknik ve silah konusunda Kobanê cephesinde sıkıntıları olduğunu belirtti. IŞİD’le yaşanan çatışmada şu ana kadar hiçbir güçten destek almadıklarını belirten Müslim, buna rağmen kısıtlı imkânlar ve insan gücüyle büyük bir savaş verildiğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin Kobanê konusundaki açıklamaları konusunda ise Müslim bu açıklamaların bir an önce pratiğe geçmesini umduklarını belirtti.

"PEŞMERGE BUYURSUN GELSİN"

Peşmerge güçlerinin PYD tarafından engellendiği iddialarını yalanlayan Müslim, “Gelebiliyorlarsa gelsinler, davet ediyoruz. Kobanê oradadır, biz kimin yolunu kesmişiz ki. O kadar çok istiyorlarsa Türkiye üzerinden peşmergelerini göndersinler. Bunları yapamıyorlarsa o zaman Türkiye'ye söylesinler, Kamışlı'daki YPG güçleri oradan geçsin. İlişkileri iyidir, bunun için çalışsınlar. Böylesi bir olanağı yaratsınlar” dedi.

"KÖYLER GÜVENLİK İÇİN BOŞALTILDI"

Kobanê çevresindeki köylerin büyük çoğunluğunun IŞİD’in top ve uzun menzilli füze tehdidi nedeniyle boşaltıldığını belirten Müslim, bu köylerin halen YPG’nin denetiminde olduğunu ancak savaş bölgesi konumunda bulunduğunu ifade etti.

IŞİD-Türkiye ilişkileri konusunda da değerlendirmede bulunan Müslim, “Bu işler iki yüzlülükle olmaz. Bir taraftan çözüm süreci diyeceksin diğer taraftan da bu çeteleri Kürtlere saldırtacaksın, kimse bunu kabul etmez. Bize daha önce de söylediler, ‘resmi olarak ilişkimiz yok ama birileri gayri resmi olarak yardım ediyor. Önüne geçmeye çalışıyoruz’ dediler. Ama bugün görüyoruz ki her şey çok açık ve net” şeklinde konuştu.

Kobani\'nin Doğusunda IŞİD\'in İlerleyişi Durduruldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani'nin Doğusunda IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • gever: siyah tasaklılar :) domaltacak pkkyı 17 38 Yanıtla
    GEWER: lan çakma gever o öyle yazılmaz. . anlaşılan benim yorumlar sana fena girmiş gibi 0 0
  • Azat: Dunyada hiç bir irk kurtler kadar direnisçi ve cesaretli deyildir 34 14 Yanıtla
    doğru söyle: Aynı zamanda en kalleş hain ve işbirlikçi. tüm sıfaları beraber yaz bence dostum . objektif ol . doğru söyle biji serok obama diyo musun demiyor musun ? solcu arkadaşlar da duysun 0 0
  • AMEDLİ: ulan turler sizi anadolu kapısını kürtler açtı sonrada fitnelerle fesadlıkla ülke edindiniz konu kürt olunca bitarafınız kakıyor ALLAH KÜRTLERİN YARDIMCISI OLSUN. . . . 30 18 Yanıtla
    ç.t: sana hangi tarihi okuttular? bölücülük yapma sende bizim bir parçamızsın. 0 0 murat: bölücülük yapan sizsiniz siz siz bile değilsiniz o da ayrı mevzu. . . salt kürt düşmanlığı ile kürt nüfusu yanında bir avuç kalan radikalleri tüm nüfus yapın bakalım bundan kim murat edecek. . . 0 0
  • adnan: konuşmasından anladığım geberiyik yardım edin 12 28 Yanıtla
    kürt: sen ne anlarsın geri zekalı. . 0 0 şırnaklı: geri zekalılara haksızlık yapma 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement