Kobani'nin Yüzde 80'i YPG'nin Elinde, Siviller Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Kobani'nin Yüzde 80'i YPG'nin Elinde, Siviller Dönüyor

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini ve sivillerin geri dönmeye başladığını duyurdu.

20.11.2014 11:42  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) ilan ettiği üç kantondan biri olan Kobani'de, Kürt birlikler ve IŞİD arasındaki mücadele ikinci ayını doldurdu. Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini ve sivillerin geri dönmeye başladığını söyledi.

"YPG'NİN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR"

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, "Çatışmalar 65 günü geride bıraktı. YPG/YPJ'nin ilerleyişi sürüyor" dedi ve "IŞİD'in, doğuda Kaniya kurda ve Mıştenur tepesinde varlığı devam ediyor. Mıştenur'da yoğun çatışmalar var." diye ekledi.

"BİNLERCE SİVİL KOBANİ'YE GELDİ"

Müslim, Peşmerge birliklerinin de ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vurduğunu belirtti ve Kobani'deki sivillere dair de şu açıklamayı yaptı: "YPG'nin ilerlemesi üzerine son günlerde binlerce sivil Kobani'ye geldi. Şimdi 20 bine yakın sivil var. Sivillerin ilaç, gıda, giyecek ve yiyecek ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanması için uğraşıyoruz"

"Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin, yüzde 20'si IŞİD'in elinde" diyen Müslim, havan toplarıyla Kobani'ye saldırılarını sürdüren IŞİD'in sivil halka yönelik 'katliam tehlikesi olduğunu' ifade etti.

'TÜRKİYE'YE KORİDOR AÇILMASI' ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Enver, Türkiye'ye 'koridor açılması' çağrısını yineledi ve "IŞİD Kobani'yi ele geçirirse yönünü Türkiye devletine çevirir. Türkiye'ye yardım koridoru açılması çağrısını birçok defa yaptık ama yanıt alamadık" dedi.

Kobanili yetkili, 'ABD ve Avrupa ile de görüşmelerinin sürdüğünü' belirterek "Kobani'ye destek vermek isteyenlere de kapımız açık" çağrısında bulundu.

"ENKS, YPG ÇATISI ALTINDA SAVAŞSIN"

Diğer yandan, Kobani'de YPG'ye destek verme amacıyla, Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) de bölgeye birlik göndermek istemiş fakat YPG'nin bu birliklerin Kobani'ye girişine engel olduğu bildirilmişti.

Enver Müslim, ENKS birliklerinin ancak 'YPG adıyla savaşabileceklerini' şu sözlerle ifade etti:
"ENKS üyeleri kendi iradeleriyle Kobani'ye gelip savaşmak istedi. Biz geleceklerin YPG çatısı altında savaşmasını istiyoruz. Biz de Kobani kantonu yönetimi olarak Kobani'de iki gücü kabul etmiyoruz. YPG herhangi bir partinin gücü değildir. Kobani'nin savunma gücüdür"

Müslim ayrıca, davet üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne ziyarette bulunduğunu belirtti ve "Orada Kürt Parti ve örgütleriyle görüşmeler yaptım. Kimseden herhangi bir silah sözü almadık" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kobani\'nin Yüzde 80\'i YPG\'nin Elinde, Siviller Dönüyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani'nin Yüzde 80'i YPG'nin Elinde, Siviller Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • GAMZE HAKAN: osmanlıyı satanlar türklerle araplardır. . . onun için yedi cedlerine kadar hesap verceklerdir. . mazlum kürt halkı ortadoğunun yeni prensi olacaktır. . yaşasın insanlık kahrolsun ırkçılar 32 22 Yanıtla
    afs ada: Peki kalles Pkaka (ve destekleyen kurtler) turk askerine silah atan bomba atan masum mazlum kurtlermi. Yani bilmesek inanacagiz 2 3
  • Miro: Faşistlerin zoruna gidiyor kürtlerin her yerde birlik olmaları 30 24 Yanıtla
  • MERT: aaa kobane dusecektı hane reco demıstı dusecek sandıkı orası telafer ha ha orada kurtler sawasıyo reccooo nbunu bıll 32 13 Yanıtla
  • CAN: AYN EL ARABIN YÜZDE SEKSENİ İŞİDİN ELİNDEDİR, 1 AYDIR DÖNÜYORLAR DİYE HABER YAPIYORLAR AMA NE FAYDA GERÇEKLER GİZLENEMEZ, BUNDAN BÖYLE PKK YA AT KOŞTURMAK HARAMDIR 14 30 Yanıtla
  • hasan t.: Vallahi Yalan Billahi Yalan Tillahi Yalan . . . PKK Sevici Yandaş Medyanın Yalanları 30 13 Yanıtla
    hadi: niye bu kadar yemin etmişsin böyle. neden bu kadar zoruna gitmiş 5 6
  • GAMZE HAKAN: kürtler kralına boyun eğmedi bundan sonrada eğmeyecektir. . bütün dünya kürtleri tanıdı ama kardeş halk olan türkler birtürlü kürtleri kabul edemediler. . . sebebi açık korkuyorlar çünkü haksız bir şekilde devletin başına isimlerini geçirdiler. . allah cc hükmüne itiraz edemeyeceklerdir. . . zafer mazlumlarındır. . varsa müslüman olan bir halk oda kürt halkıdır gerisi kendilerine müslümandırlar 22 21 Yanıtla
    zindan: Bir yandan ahkam kesiyorsn bir yandan ne kadar ezik bir topluluk olduğunuzu anlatıp kendinize acındırmaya çalışıyorun. Türkler kürtleri seviyor fakat siz armut piş ağzıma düş istiyorsunuz vergi vermeyim faturaları ödemeyim enik gibi çocuk doğuruyum sizin yükünüzü biz niye çekelim 0 2 ali: katiller müslüman olamaz geri zekalı 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement