Kobi'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" Buluşmaları - Son Dakika
Ekonomi

Kobi'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" Buluşmaları

Allianz Türkiye koordinasyonluğunda, Hazine Müsteşarlığının desteğiyle yürütülen ve birçok ilde yapılacak "KOBİ'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşmalarına, Konya'dan başlandı.

18.04.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allianz Türkiye koordinasyonluğunda, Hazine Müsteşarlığının desteğiyle yürütülen ve birçok ilde yapılacak "KOBİ'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşmalarına, Konya'dan başlandı.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Konya Ticaret Odasında düzenlenen programda, Türkiye'de şu an 10 milyon 500 bin civarında emeklinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de emeklilik dönemi gelir açığı bulunduğunu, emekli maaşlarının düşük olduğunu belirten Genç, şöyle konuştu:

"Bunu telafi etmek için Avrupa'da çeşitli önlemler alınıyor. Bu önlemlerden biri, devlet tarafından sağlanan SGK, diğeri iş yerlerinde zorunlu kılınan ikinci emeklilik planı, bir diğeri de bugün otomatik katılım sistemi olarak tanımladığımız sigortacılık çeşidi ve bireysel emeklilik. Bu sigortaların yapılması, Türkiye'de emeklilik sonrası gelir açığını kapatmak açısından ciddi önlem olacaktır. Emeklilik sonrası refah artışı için de büyük fayda sağlayacaktır."

"Her iki KOBİ'den biri sigortasız"

Allianz Sigorta Genel Müdürü Arif Aytekin ise Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unun KOBİ'lerden oluştuğunu, toplam istihdamın yüzde 78'i ve ihracatın yüzde 56'sını da bunların karşıladığını dile getirdi.

KOBİ'lerin olası risklere açık olarak faaliyet gösterdiğini aktaran Aytekin, sigortacılık ve risk verileri açısından bakıldığında, neredeyse her iki KOBİ'den birinin sigortasız ve tamamen riske açık olduğunu vurguladı.

Sigortanın, günümüzde KOBİ'lerin daha dirençli yapılara dönüşmesi, uzun ömürlü ve kalıcı olmasının en önemli araçlarından biri olduğuna dikkati çeken Aytekin, şunları kaydetti:

"Türkiye sigorta sektöründe, yaşanan büyük çaptaki yangın hasarları sonucu meydana gelen maddi zararın, yıllık 400 milyon lira seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. KOBİ'lerin uğradığı hasarlar tek başına ağır maddi kayıplara neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda yürüyen işleri kesintiye uğratarak, maddi kayıpların boyutlarını daha da artırıyor. Sigorta sektörü, hasar gerçekleştikten sonra zararı maddi olarak karşılamanın yanı sıra olası riskleri analiz edip gerekli önlemlerin alınması yönünde de çalışıyor."

Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez de Türkiye'de KOBİ ölçeğindeki işletmelerin ömrünün 10-12 yıl civarında, ikinci kuşağı görebilen işletmelerin oranının yüzde 30, üçüncü kuşağı görenin de yüzde 2-3 olduğunu anlattı.

Bu durumun ülke ve toplum için büyük değer kayıplarına yol açtığına işaret eden Türkölmez, "Ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lerin daha uzun ömürlü, kurumsallaşmış ve risklerden korunmuş olmaları gerekmektedir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobi'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara' Buluşmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement