Koca Ali Yörük Türkleri Su Sıkıntısını Gidermek İçin Türkiye?den Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Koca Ali Yörük Türkleri Su Sıkıntısını Gidermek İçin Türkiye?den Yardım Bekliyor

Koca Ali Yörük Türkleri Su Sıkıntısını Gidermek İçin Türkiye?den Yardım Bekliyor

Makedonya'nın Doğu bölgesinde Radoviş belediyesine bağlı Koca Ali köyü Yörük Türkleri su sıkıntısını gidermek için Türkiye'den yardım bekliyor.

31.10.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın Doğu bölgesinde Radoviş belediyesine bağlı Koca Ali köyü Yörük Türkleri su sıkıntısını gidermek için Türkiye'den yardım bekliyor. DHA, bu bölgede, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Yörük Türklerin sıkıntılarını dinlemek ve durumu tespit etmek için Alikoç köyünün ardından

Koca Ali köyünü de ziyaret etti. 120 hanelik, 650-700 kişinin yaşadığı Koca Ali sakinlerinin zor şartlar altında yaşadığı, köye gelen yol asfalt olsa da köy içindeki yolların asfaltsız toprak olduğu, su sıkıntısından zor durumda oldukları, ağır şartlarda tütüncülük ve hayvancılıkla gelirlerini kazandıklarını görüldü.

Tüm olumsuz şartlar yanında en büyük sıkıntılarının su sorunu olduğunu dile getiren Koca Ali Yörük Türkleri kendilerine yardım elinin uzatılmasını istiyorlar.

Köyde yaşayanlar, köye su getirilmesine rağmen, içilecek su olmadığını, suyun kirli olduğunu çeşmeden akıttıkları suyla gösteriyorlar.

Çeşme önüne geçen, doğma büyüme Koca Ali köyünde yaşayan bir delikanlı, DHA kamerası karşısına geçerek, köye suyun Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından getirildiğini fakat suyun bazen borular patladığı için akmadığını, aktığı zaman da temiz su olmadığı için içilmediğini söyledi.

Suyun hayvanlar için uygun olsa da insanın içmesi için uygun olmadığını, ancak suyu kaynatarak kullandıklarını anlatan genç, su sorunun giderilmesinin ancak devletin yardımıyla veya Türkiye'den gelecek yardımla mümkün olacağını ifade etti, sudan dolayı çok sıkıntılı günlerin yaşandığını da vurguladı.

Koca Ali sakinleri çeşmeden suyu akıtarak ne kadar kirli olduğunu kameramız karşısında ispatlamaya çalıştılar. Köy sakini Yörük Türk genci kirli suyu göstererek, suyu Koca Ali köyüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının içme sebebiyle getirdiğini, fakat hayvanların bile içmediğini söyledi. Suyun içilemediği için çok zor durumda olduklarını dile getiren Türk genci, Türkiye'den birilerinin destek çıkmasını istedi.

Köy bakkalı da 'Sizin gibi kameracılar çok geldi, verdik suyu gördüler, korkudan mı neden hiç bu suyu yayınlamadılar. Ne oluyor bilmem. Bizim ricamız bu su düzelsin. Nasıl olacak baksınlar. Devlet mi karşılayacak, Türkiye mi karşılayacak. Biz bu suyu içemeyiz. Bu suyun içilmesini istiyoruz. Bu su içmek için geldi, içmek için de kullanılsın' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koca Ali Yörük Türkleri Su Sıkıntısını Gidermek İçin Türkiye?den Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement