Kocaeli Tiyatroları Adana'da Büyük Alkış Aldı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Tiyatroları Adana'da Büyük Alkış Aldı

Kocaeli Tiyatroları Adana\'da Büyük Alkış Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Guguk Kuşu isimli oyunlarını Adana'da düzenlenen Tiyatro Festivalinde sahneledi.

21.04.2014 12:48  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Guguk Kuşu isimli oyunlarını Adana'da düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahneledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ile Sabancı Vakfı işbirliğiyle bu yıl 15.'si gerçekleştirilen "Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"nde KenKesey'inölümsüz eseri Guguk Kuşu adlı oyunu ile ilimizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Adanalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Festivalin düzenlendiği Hacı Ömer Sabancı Sahnesi'ni tamamen dolduran izleyiciler, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının muhteşem performansını dakikalarca ayakta alkışladı. Türkiye'den 16, yurtdışından ise 5 olmak üzere, toplam 21 eserin sahnelendiği festivalin finalinde sahne alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, 24 Nisan Perşembe günü de Sabancı Üniversitesi Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı ve dünyanın en iyi tiyatro oyunları arasında gösterilen oyunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Barış Falay, Engin Benli, Eylem Tanrıver, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural ve Senem Akman rol alıyor. Katıldığı tüm festivallerde büyük alkış alan oyunda, tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan ve teşhis için akıl hastanesine gönderilen Randle P. McMurphy özelinde "Deli kimdir? Delileri sistem mi yaratır? Hangimiz deliyiz ya da akıllı" sorularına yanıt aranılıyor. Oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter'e ait. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Tiyatroları Adana'da Büyük Alkış Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement