Bakan Eroğlu, Dilovası'na Kurulacak Çöp Tesisini Onayladı - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu, Dilovası'na Kurulacak Çöp Tesisini Onayladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli'de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için yer verilmesi amacıyla gerekli imzayı attı.

08.04.2015 12:38  Güncelleme: 13:14

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Kocaeli'de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için yer verilmesi amacıyla gerekli imzayı attığı bildirildi.

Bakanlıktan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi yapılması gayesiyle ormanlık alandan yer tahsis edilmesi için istenen izne, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından olumlu yanıt verildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Eroğlu, Dilovası ilçesi Çerkeşli köyünde orman arazisi statüsünde yer alan 1 milyon 518 bin 891 metrekarelik arazi için gerekli izni verdiğini kaydetti.

Bu araziye, kamu yararı kapsamında sadece katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi yapılması şartıyla müsaade verildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, bu maksadın dışında herhangi bir tesis yapılamayacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, gerek Orman Kanunu gerek mevzuatlar çerçevesinde, belediyelere bu konuda destek verdiklerini belirterek, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisleri ile şehirlerin vahşi depolamadan, modern depolama sistemine geçtiğini ve geçmişte çöp dağlarının oluştuğu şehirlerin, günümüzde tertemiz görüntüye kavuştuğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu, Dilovası'na Kurulacak Çöp Tesisini Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement