Kocaeli Kurtarma Timleri, Plajlarda Boğulma Tehlikesi Geçiren 32 Kişiyi Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Kurtarma Timleri, Plajlarda Boğulma Tehlikesi Geçiren 32 Kişiyi Kurtardı

Kocaeli Kurtarma Timleri, Plajlarda Boğulma Tehlikesi Geçiren 32 Kişiyi Kurtardı

Okulların tatile girmesinin ardından Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karedeniz sahilindeki plajlarda Ramazan nedeniyle azda olsa hareketlilik başladı.

29.06.2015 12:28

Okulların tatile girmesinin ardından Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karedeniz sahilindeki plajlarda Ramazan nedeniyle azda olsa hareketlilik başladı. Boğulmalara karşı oluşturulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 200 kişilik Kurtarma timi, geçen hafta sonu boğulma tehlikesi geçiren 32 kişiyi kurtardı.

Kısaca 'KOSKEM' olarak adlandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Kurtarma Timleri, Kandıra sahillerindeki tüm plajlar ile Karamürsel'deki Ereğli ve Altınkemer Plajları ile Darıca Bayramoğlu Plajı'nda görev yapıyor. Zodyak botlara da sahip olan ekipler, geçen hafta sonu Cebeci bölgesinde 15, Kumcağız bölgesinde 13, Bayramoğlu'nda 2 ve Pembe kayalar bölgesinde 2 olmak üzere 32 vatandaşı boğulmaktan son anda kurtardı. Hafta içinde de görev yapan kurtarma timi boğulma tephlikesi geçirenlere ilk yardımı yaptıktan sonra, onlara ayrıca ambulanslarda da müdahalede bulunuyor, gerekirse hastaneye sevkediliyor.

200 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Kandıra'nın Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci ile Karamürsel Altınkemer ve Darıca Bayramoğlu Sahilinde 2005 yılından bu yana hizmet veren Kurtarma Timi, bu yıl plajlarda 12 Haziranda göreve başladı. 15 Eylül de sona erecek sezon için 200 kişinin görev yapacağı Kurtarma Timi'nde Kocaeli İtfaiyesi personelinin yanı sıra Büyükşehir Ambulans Birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve Gönüllü İtfaiyeciler yer alıyor.

6 Zoodyak boot ve 6 Jet Ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında kontrol ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara Büyükşehir Ambulans birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Kurtarma Timleri, Plajlarda Boğulma Tehlikesi Geçiren 32 Kişiyi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement