Kocaeli Tübitak Başkanı Ergin Tübitak Reel Sektörle Rekabeti Kapatacak Ama Teknoloji Üretmeye Devam... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Tübitak Başkanı Ergin Tübitak Reel Sektörle Rekabeti Kapatacak Ama Teknoloji Üretmeye Devam...

Kocaeli Tübitak Başkanı Ergin Tübitak Reel Sektörle Rekabeti Kapatacak Ama Teknoloji Üretmeye Devam...

Tübitak Başkanı Ergin: Tübitak reel sektörle rekabeti kapatacak ama teknoloji üretmeye devam edecek Kocaeli Sanayi Odası'nın bugün gerçekleştirilen meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin, TÜBİTAK'ın reel sektörle rekabeti kapatacağını ama teknoloji üretmeye devam edeceğini, TÜBİTAK'ın rekabet konumundan çıkarak doğru yere konumlanması gerektiğini söyledi.

12.08.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tübitak Başkanı Ergin: Tübitak reel sektörle rekabeti kapatacak ama teknoloji üretmeye devam edecek

Kocaeli Sanayi Odası'nın bugün gerçekleştirilen meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin, TÜBİTAK'ın reel sektörle rekabeti kapatacağını ama teknoloji üretmeye devam edeceğini, TÜBİTAK'ın rekabet konumundan çıkarak doğru yere konumlanması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası'nın bugünkü Ağustos ayı meclis toplantısında konuşmacı TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin'iin yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve oda üyeleri de hazır bulundu.

TÜBİTAK'ın reel sektörle rekabeti kapatacağını söyleyen Ergin, "TÜBİTAK kapanmayacak. TÜBİTAK reel sektörle rekabeti kapatacak ama teknoloji üretmeye devam edecek." diyerek şöyle devam etti:

"TÜBİTAK'ın rekabet konumunda çıkarak doğru yere konumlanması gerekiyor. Benim kurumumum ismi biraz yanış. Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma İmalat Tedarik Bakım Tutum Lojistik Destek ve Garanti Süresi İdame Kurumu olması lazım. Baktığınızda enerjii kimya sektöründe reel sektöre rakip hamleler yapmışız. TÜBİTAK, rakip olan bir kuruluş değil problemlerini çözebileceği rahat bir kurum olduğunu belirtmek istiyorum. Sanayi ile gerçekleştirilemeyecek, akademi ile de yapılamayacak devlerin bazı ARGE işlerini TÜBİTAK üstlenmek zorunda."

'SANAYİ YOLUNU ÜNİVERSİTE VE KAMU DÖŞÜYOR'

Üniversite ve sanayi işbirliğinin son derece önemli olduğunu söyleyen Ahmet Arif Ergin "Üniversitedeki birimlerin sanayileşmesi noktasında devletimiz bu görevi TÜBİTAK'a vermiştir. Üniversite sanayi işbirliği değil doğru terminolojinin üniversite ve kamu işbirliği gerçeği olduğunu belirtmek istiyorum. Burada kamunun üzerine büyük bir yük düşüyor. Burada kamuyu TÜBİTAK olarak kastediyorum. Üniversite ve kamu sanayiye giden yolu döşemekte büyük bir mükellef." dedi.

'FİKRİ MÜLKİYET HAKKI ALMALIYIZ'

Fikri mülkiyet konusunda Türkiye'de yatırım yapılmadığını söyleyen Ergin, "Fikri mülkiyet konusunda ülkemizde çok fazla yatırım yapmamışız. Eğer biz 3G'nin devamı niteliğindeki 4G'lilere devam edersek kurulacak baz istasyonları ve setlere kadar kendi ürünlerini standart hale getirmişler. Siz bir şey yapmak istediğimiz de o standardı kullanacaksınız ve çuval dolusu paraları yurtdışına aktaracaksınız. 4,5 G öncesinde yapacağımız her adım ülkemizin cari açığında önemli etki edecek. Şimdiden 4,5 ötesi 5G, 6G fikri mülkiyetlerimizi zenginleştirmek için çabalamazsak diğer ülkeleri zengin etmekle uğraşırsınız. Fikri mülkiyet havuzumuzu arttırmamız gerekiyor." diye konuştu.

'TERÖRE NOKTA KONULARAK EKONOMİYE ODAKLANMALI'

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise konuşmasında terör olaylarına değindi. Zeytinoğlu, "Ülkemiz son günlerde oldukça zor bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz ay Suruç'ta daha sonra polisimize, askerimize yönelik gerçekleşen ve devam eden terör saldırıları ile derinden sarsıldık. Her türlü terör girişimini kınıyor; şiddeti lanetliyoruz. Bugüne kadar terör olaylarında hayatlarını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin tüm bu olumsuzlukların üstesinden geleceğine yürekten inanıyoruz. Bu zor dönemde birinci önceliğimiz istikrarın korunması olmalıdır. Bunun sağlanması için hükümetin bir an önce kurulmasını ve artık Türkiye'nin ekonomi gündemine odaklanması gerektiğini vurgulamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Tübitak Başkanı Ergin Tübitak Reel Sektörle Rekabeti Kapatacak Ama Teknoloji Üretmeye Devam... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement