Kocaeli2cumhurbaşkanı Gül'e Kocaeli Üniversitesi'nde Protesto Girişimi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli2cumhurbaşkanı Gül'e Kocaeli Üniversitesi'nde Protesto Girişimi

50 CİVARINDA ÖĞRENCİ GÖZALTINDA Bugün geldiği Kocaeli'de ziyaretlerini sürdüren ve öğleden sonra Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 70 civarında öğrenci protesto etmek istedi.

06.04.2012 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı GÜL'E KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE PROTESTO GİRİŞİMİ

50 CİVARINDA ÖĞRENCİ GÖZALTINDA Bugün geldiği Kocaeli'de ziyaretlerini sürdüren ve öğleden sonra Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 70 civarında öğrenci protesto etmek istedi. Polis cop ve tazyikli suyla müdehalede bulunduğu öğrencilerin bir bölümünü gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün de bulunduğu Umuttepe Kampüsü'ne A Kapısı'ndan girerken, burada hiç bir öğrenciye giriş izni verilmedi ve giriş kapısı ve çevresi tamamen boşaltıldı. Ancak rektörlük binasına biraz uzak olan B Kapısında toplanan 50 civarında öğrenci bir anda protestoya başlayarak sloganlar atıp ellerindeki pankartlarla kampüs içinde yürümek istedi. "AKP'nin Gülünü istemiyoruz", "Üniversiteler bizimdir", "4+4+4 yasasını kabul etmiyoruz", "ABD'nin Gülü üniversitemizden defol", " Suriye'ye emperyalist müdehaleye hayır" şeklinde pankart taşıyan ve aynı sloganları atan öğrencilerin yürüyüşüne burada tedbir alan polis engel oldu. 50 öğrenciye daha sonra yaklaşık 30 öğrenci daha katıldı.

Öğrencilerin direnmesi ve yürümekte ısrar etmesi üzerine polis önce cop ve bibergazıyla, daha sonra orada hazır bekletilen panzerlerden tazzikli suyla müdehalede bulundu. Öğrencilerin bir kısmı kampüs işinde koşarken polislerle aralarında kovalamaca yaşandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rektör Sezer Komsuoğlu ile Rektörlük binasında görüştüğü sırada polis yaklaşık yarım saat süren çalışma ile 50'nin üzerinde proıtestocu öğrenciyi gözaltına alındı. Öğrenciler polis otobüslerine dolduruldu.

GÖRÜNTÜLER DHA FEED'TEN GEÇİLİYOR

KOCAELİ,(DHA)

?

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli2cumhurbaşkanı Gül'e Kocaeli Üniversitesi'nde Protesto Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement