Kocasinan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Kocasinan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocasinan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocasinan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

06.07.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantı da konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Çolakbayrakdar, "Çöp konteynırları merkezde kalan bazı yerlerde kaldıramıyoruz. İstememize rağmen gündelik çöp ihtiyacından dolayı ve birçok binada görevli olmadığından dolayı bunları kaldıramıyoruz. Bunda daha insani, daha çevresel ve daha medeni bir şekle getirmek adına yer altı çöp konteynırları aldık. Çöpler tamamen kapalı bir sistem içerisinde yer altında depolanıyor ve burada birikiyorlar. Belirli aralıklarla da toplanıyorlar. Bundan dolayı inşallah yer üstünde çirkin görüntüler olmayacak. Temiz bir Kocasinan olacak" dedi.

Çolakbayrakdar, "Geri dönüşüm kutularımızda özellikle şehir merkezlerinde ve belirli noktalarında geri dönüşebilen atıkların ekonomiye katkısının olması, ekonomik olarak geri dönüşümünün sağlanması adına geri dönüşüm kutuları oluşturduk. Hem çevresel bilincinin oluşturulması, çevresel bilincin artırılması hem de bu atıkların ziyan olmadan ekonomiye katkı sağlaması açısından atıkları belirli noktalarda topluyoruz. Bu toplanan atıklarda daha sonra inşallah kendi yapacağımız tesisimizde ayrıştırıp, ekonomiye katkı sağlar hale getireceğiz" diye konuştu. Konuşmanın ardından meclis gündeminde bulunan 25 madde okunarak oylamaya sunuldu.

Meclis toplantısının ardından söz alan MHPli meclis üyesi Kazım Yücel, eleştirilerde bulundu. Yücel, "Biz meclis olarak encümene yetki veriyoruz çünkü bir encümenin üzerindeyiz. Encümen bizden aldığı yetkiler ile doğal olarak kararlar alıyor ve takaslar yapıyor. Bizde diyoruz ki bu konularda nereyi takas ettiğinizi ve ne yaptığınızı bizim arkadaşlarımıza bilgi olarak sunun. Fakat yine cevap verilmiyor. Meclis üyesi arkadaşlarımız bize bilgi vermekle yükümlüdür. En azından saygı çerçevesinde bu gereklidir. Bizleri de burada varlığımızı hissettirir bir şekilde sayın başkanım gelip bize bilgiler verdi. Ne oldu? biz hızlı bir şekilde bütün kararları aldık. bizim burada bir farkımız yok. Biz burada bir hiçmişiz gibi görülmek istemiyoruz. Sıkıntımız burada. Neyi takas ettiklerini bilmiyoruz? Neyi aldıklarını bilmiyoruz?" dedi.

Konuşmasını sürdüren Yücel, şunları söyledi:

"AK Parti hakikaten seçimlere girerken kentsel dönüşüm konusunda Sahabiye ve Eski Sanayi başta olmak üzere bütün noktasına gitti ve 'biz sizi yenileyeceğiz. Kentsel dönüş yapacağız' dedi. Bu kişilerden oy aldı. Sahabiye konusunu söylediniz ve ortada bıraktınız. Bunu Mehmet bey ve Mustafa Çelik başkan söyledi. Birisi Ankara'ya birisi de Büyükşehir'e gitti. Şimdi bu oldu mu? Kocasinan Belediyesinin gelirleri ile bir otelde devasa bir gösteri yapacaksınız ve sonrada bu konuyu rafa kaldıracaksınız. Mustafa Çelik başkan burada 6 ay gelene hoş geldin gidene güle güle git dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne de geçmek için 5-6 ay uğraştı. Başarılı da oldu. Kayseri 1.5 yılını kaybetti. Tabi ki insan gelene hoş geldin diyecek ama Mehmet Özhaseki'nin ekibini değiştirmek 6 ay sonramı aklına geldi. Bu insanlar 6 aydır oradalar. Ben Mustafa Çelik başkanın MHP'den başkan olduğunu zannettim. Çünkü biz oraya oturmuş olsaydık ancak o kadar fazla değişiklik yaparız. Siz Mehmet Özhaseki'yi asimilemi etmek istiyorsunuz. Slovenya büyükelçisi gelmiş Mustafa Çelik başkanla kardeş şehir ilan ediyor. Bu komedidir. Neyin kardeş şehri? Kardeş şehir olunca ne oluyor? Ücretsiz seyahat mi ediyorsunuz? Buraya turist mi akıyor? Ben diyorum ki sen önce git Memduh Büyükkılıç ile el sıkış, kardeş olduğunu göster. Kayseri'de 2 belediye başkanı birbirine girmiş. Muhabbet etmiyorlar. Ortada çözüm yok." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement