Kök Hücre ve Kan Bağışı ile Hayat Kurtarın - Son Dakika
Sağlık

Kök Hücre ve Kan Bağışı ile Hayat Kurtarın

Güvenli Kan Temini Projesini büyük bir titizlikle sürdüren Türk Kızılayı, TÜRKÖK Projesi ile kemik iliği nakli bekleyen hastalara da şifa olmayı hedefliyor.

12.06.2015 14:22

Geçen yıl 1.860.255 ünite kanı gönüllü bağışçılarından sağlayan Türk Kızılayı, TÜRKÖK Projesi ile de gönüllü kök hücre bağışçılarına ulaşıyor.

Dünya Donör Günü nedeniyle kan ve kök hücre bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmek için Türk Kızılayı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

15 Haziran Pazartesi günü, Kadıköy Meydanı'nda yer alacak Kızılay Tırı'nda Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, GSK Türkiye Medikal Direktörü, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yıldıray Tanrıver'in katılımıyla halkımız kök hücre ve kan bağışına davet edilecek.

Etkinlikte; Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Kök Hücre Proje Yöneticisi Dr. Savaş Koç, TÜRKÖK projesinde gelinen son durum, kök hücre ve kan bağışı ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgi verecek. GSK Türkiye Medikal Direktörü, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yıldıray Tanrıver de, çalışanların gönüllü hareketi olarak doğan Kök Hücre Kardeşliği'ni anlatacak. Vatandaşlar ile GSK çalışanları kan ve kök hücre bağışında bulunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Kök Hücre ve Kan Bağışı ile Hayat Kurtarın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement