Komandolar 3 Yıl Aradan Sonra Doğu ve Güneydoğu'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Komandolar 3 Yıl Aradan Sonra Doğu ve Güneydoğu'ya Gidiyor

Kayseri ve Bolu'da bulunan komando tugayları 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya gidiyor. Tugayların yerleşeceği üs bölgeleri için incelemeler başladı.

24.08.2015 18:09

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede en tecrübeli komando tugaylarına talimat verildi. Kayseri'de bulunan 1. Komando Tugayı ve Bolu'daki 2. Komando Tugayı 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek. Her iki tugayın öncü birlikleri bölgede incelemelere başladı.

TALİMAT VERİLDİ

Doğu ve Güneydoğu'daki komando tugayları takviye ediliyor. Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugayı ve Bolu'da konuşlu 2. Komando Tugayı'na talimat verildi. Komandolar 3 yıl aradan sonra kışlalarından çıkıp Doğu ve Güneydoğuya gidecek.

İNCELEMELER BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre, iki tugayın öncü birlikleri bölgede incelemelere başladı. Bolu ve Kayseri'den geçici görevle bölgeye sevk edilecek komando taburlarının yerleşeceği geçici üs bölgeleri belirleniyor.

6 TABUR GİDECEK

İki tugaydan bölgeye yaklaşık 6 tabur gönderilmesi planlanıyor. Komandoların jandarma ve emniyet birimleriyle birlikte eş zamanlı operasyonlarda görev alacağı belirtiliyor.

MESKUN MAHALDE SAVAŞ EĞİTİMİ

Bölgedeki bazı ilçelerde çok miktarda mühimmat ve silah bulunduğu, evlerin tünellerle birbirine bağlandığı istihbaratı üzerine komando tugaylarına meskun mahalde savaş eğitimleri verilmeye başlanmıştı.

Bolu Komando Tugayı'nda yapılan tatbikatlara ilişkin fotoğraflar Genelkurmay Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Bolu ve Kayseri komando tugayları 1980'li yıllardan itibaren aralıksız olarak Doğu ve Güneydoğuda, terör örgütüne dönük operasyonlarda ön saflarda yer almış, 2012 Aralık ayında ise kışlalarına dönmüştü.

Komandoların bölgeye sevklerinin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Komandolar 3 Yıl Aradan Sonra Doğu ve Güneydoğu\'ya Gidiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Komandolar 3 Yıl Aradan Sonra Doğu ve Güneydoğu'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (208)

  • Merdin Frankfurt: Pkk sizin caninizi acitacak istiyoruz biz baris tan yanayiz dogu halki cogu Gerilla akrabasi var askerde de ayni vurmayin bitbirinizi türklerde kafa yok dogu ve güney kürt sizi barindirmaz lar Hey bordomu mongomu 44 168 Yanıtla
    haberci: yazdigini bi de anlayabilseydik...inan ki cok mutlu olurduk "merdin" 32 3 Hadi lan: Ulan kroooo önce Türkçe yazmayı öğren de sonra eleştiri yap 4 0 Dadas: Sana tek sozum ne biliyormusn biz iki kisiyiz biz bir birimizi iyi taniriz sen kürt olamazssin sen canisin sen hainsin sen korkaksin bu devlette son model arabalara bindiniz en iyi okullarda okudunuz siz varya siz biz sustuk diye boyle oldunuz 1 1 gaziantepli: Yemin ederim sende beyin yok tsk gerçekten çok güçlü böyle barış olmaz sen sırtını ypg ye yok ye yaslarsan devlet senin canını yakar 1 0 Hdhd: Önce konuşmayı ögren hödük 0 0 Uzakta: Olum sizin probleminiz bu Anlatamıyosunuz 0 0 Sakaryali: Sen ilk önce konuşmayı öğren hain mahluk 0 0 Malatyali bozkurt: Etekler cok yajisiyor ;;;)) 0 0
  • malazgirt: Gelin gelin burdayız biz olan devlet babanız sizi de öldürecek sonra şehit diyecek ne yazıkki kimse şehit değil ne kadar mal siniz olan bir karisirsa türkiye asker olan binlerce kurt var ahmaklar sanki askerliğini yapan kürtler bos mu kalacak ey ahmaklar siz kimin için komandoları gonderyrsnz bırak o koltuk sevdasına bu koltuk sevdalari haylada asker olsun diyr iyi olsun ler nasılsa çocuğunuz asker değil nasılsa çürük raporu alnmz ah ah bunları gerçi herkez biliyor olan ben asla geri la asker polis ölmesin Ama nerde yine yine 42 67 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement