Amasya'da Kömür Madeninde Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Kömür Madeninde Deprem Tatbikatı

Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Çeltek Maden İşletmesi'nde yapılan, Amasya AFAD ve jandarmanın da katıldığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

27.11.2015 10:14  Güncelleme: 10:53

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyette bulunan Çeltek Maden İşletmesi'nde Amasya AFAD, UMKE, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin de katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, madenlerde yaşanabilecek deprem sırasında nasıl hareket edilmesi gerektiği işlendi.

DEPREM TATBİKATINA AFAD EKİPLERİ DE KATILDI

Çeltek Maden İşletmesi, Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteriyor. Çeltek Maden Ocağı İşletme Müdür Yardımcısı Muhittin Uzuner, tatbikatta senaryo gereği Amasya bölgesinde deprem meydana geldiği, bunun sonucunda da göçük oluştuğu ve altı kişinin de yaralandığı varsayıldı dedi. Uzuner tatbikatta kendi imkanlarıyla işçileri tahliye ettiklerini ve AFAD ekiplerinin de tahliyeye yardımcı olduğunu da kaydetti.

DEPREM TATBİKATININ AMACI İŞÇİLERİ EN KISA SÜREDE TAHLİYE ETMEK

Uzuner, tatbikatta yer altında meydana gelebilecek göçük, grizu patlaması, yangın gibi afet durumlarında işçileri en kısa zamanda tahliye edip gerekli müdahaleleri en etkili şekilde yapmanın amaçlandığını da sözlerine ekledi.

Amasya\'da Kömür Madeninde Deprem Tatbikatı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da Kömür Madeninde Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement