Konesob Kurumsallaşmada Çıtayı Yükseltiyor - Son Dakika
Yerel

Konesob Kurumsallaşmada Çıtayı Yükseltiyor

Konesob Kurumsallaşmada Çıtayı Yükseltiyor

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)’a bağlı Meslek Odaları Genel Sekreterler Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi.

29.04.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)'a bağlı Meslek Odaları Genel Sekreterler Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı Alanya'da gerçekleştirildi.

Kanun gereği yılda iki kez yapılması öngörülen KONESOB'a bağlı Meslek Odaları Genel Sekreterleri bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde gerçekleştirildi.

84 Meslek Odası Başkanı ve Genel Sekreterinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan yaptı. Karamercan, kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından hazırlanan yönerge ile teşkilat birimleri mensuplarına daha iyi hizmet sunabilmesi, odaların yönetici ve personelinin geliştirilip yetiştirilmesi, uygulamada birliğin sağlanması ve bu sayede teşkilat birimlerinin de kurumsallaşmasının gerçekleştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Esnaf Odaları yönetici ve genel sekreterlerin kendilerini geliştirmelerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Karamercan, "Odalarımızın ve Birliğimizin en temel görevi esnaf ve sanatkarlarımıza en iyi hizmeti sunabilmektir. Hizmetlerin doğru ve güvenli bir şekilde yürütülmesi, teşkilat mensuplarımızın görevlerini yapabilecek yeterlilik düzeyine ulaşmasına bağlıdır. KONESOB olarak bu sorumluluğu üzerimize alıyor ve teşkilat mensuplarımızın bilgilendirilmesi, kendilerini geliştirmesi noktasında çalışmalara imza atıyoruz. Bu toplantımızın amacı da yol gösterici, bilgilendirici ve yönlendirici bir anlayışla eksiklerimizi tamamlamak, yanlışları azaltmak, iş ve işlemlerin kurallara uygun hale getirilmesini sağlamaktır" dedi.

Toplantıda KONESOB Genel Sekreteri Ziya Yavuz da yaptığı konuşmasında, "Odalarımız üyelerine hizmet verirken kaliteyi ön planda tutmalıdır. Esnaf bizim velinimetimizdir ve esnafa ihtiyacı olan bilgiyi, ihtiyacı olan zamanda sağlamalıyız. Esnafla iyi ilişkiler kurmalı, sorunlarını çözmek için çaba sarf etmeliyiz. 5362 sayılı kanun bizlere sadece esnaf ve sanatkarların kaydını tutmayı ve arşivlemeyi emretmiyor. Meslek kuruluşlarının asıl kurulma nedeni esnaf ve sanatkarların ilerlemesini sağlamaktır. Bunu da eğitim ve danışmanlık desteklerini sağlayarak yapabiliriz. Odalarımız esnaf üyeleri için daha çok proje üretmeli, yenilikçiliği tüm çalışmalarında ön planda tutmalı, esnafla, diğer odalarla, ildeki ve ilçelerdeki diğer ilgili kurumlarla iyi ilişkiler kurmalıdır" diye konuştu.

Programa TESK Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ve Başkanvekili Adlıhan Dere de katıldı. Antalya ESOB Başkanı Abdullah Sevimçok toplantıda bir selamlama konuşması yaptı.

KONESOB Genel Sekreterler Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısında KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir de bilgi paylaşımında bulundu.

Seminer sonunda KONESOB Yöneticileri ve 84 Meslek Odası Genel Sekreterleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konesob Kurumsallaşmada Çıtayı Yükseltiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement