Konya'da 17. Acil Tıp Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Konya'da 17. Acil Tıp Sempozyumu Düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin katkıları ile "17. Acil Tıp Sempozyumu" gerçekleştirildi.

20.03.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin katkıları ile "17. Acil Tıp Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başer Cander, hastanelerin acil servislerinde görev yapan sağlık çalışanlarının sağlık ordusunun en fedakar üyeleri olduğunu söyledi.

Türkiye'de acil servis anlayışının vatandaşlar tarafından tam olarak kavranılamadığını belirten Cander, "Hastanelerimizin acil servislerine günde ortalama iki bin kişi başvuruyor. Bu rakam Avrupa ülkelerinde ancak afet durumlarında görülebilecek bir rakamdır" diye konuştu.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz da kamu hastanelerinde yılda 7 milyon kişinin tedavi edildiğini, bunun yaklaşık yüzde otuzunun acil servislerden faydalandığını dile getirdi.

Bu rakamın yüksekliğine dikkati çeken Darılmaz, "Acil servislerdeki yoğunluk hizmet kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık Bakanlığının yaptığı son düzenlemeler, acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzeltti" dedi.

NEÜ Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek ise acil servislerde çalışan sağlık çalışanlarının acil servislerin görev alanları dışında işler yapmak zorunda kalmasının sakıncalarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Meram Tıp Fakültesi'nin Acil Servisi'nin açılmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlere Konya Valisi Muammer Erol tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da 17. Acil Tıp Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement