Konya'da İki Kişinin Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Konya'da İki Kişinin Öldürülmesi

Konya'da "yağma" suçundan cezaevinde bulunan zanlının ifadeleri doğrultusunda yapılan kazı çalışmalarında, 10 yıl önce öldürülen kişiye ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu.

11.04.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da "yağma" suçundan cezaevinde bulunan zanlının ifadeleri doğrultusunda yapılan kazı çalışmalarında, 10 yıl önce öldürülen kişiye ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hürrem Uslu'ya (33) ait olduğu tahmin edilen kemiklerin 5 gün önce bulunmasının ardından, 2003'de öldürülen Fatih Karagöz'ün (25) cesedinin bulunması için de çalışmalarına aralıksız devam etti.

Polis, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Bünyamin K'nin (35) gösterdiği alanda yapılan kazı çalışmasında, Karagöz'ün cesedine ulaşamadı.

Zanlının "yağma" suçundan cezaevinde olan ve cesedi birlikte gömdüklerini belirttiği ağabeyi Abdullah K'nin ifadesine başvuruldu.

Abdullah K'ye, kazı alanına getirilerek yer gösterme yaptırıldı. Ekipler, İçeriçumra beldesi Avsüren Yaylası'ndaki çalışmaların ikinci gününde Karagöz'e ait olduğu tahmin edilen kemikleri buldu.

DNA testlerinin ardından kemiklerin Karagöz'e ait olup olmadığı kesinlik kazanacak.

-Aracın yanan contası ele verdi-

Polisin, olayı Hürrem Uslu'nun Manavgat ilçesinde terk edilen aracının özelliklerinden yola çıkarak aydınlattığı öğrenildi.

Uslu ile aralarında husumet bulunan kişilerin Antalya'da oturduğu belirlendi. Bu nedenle polisi yanıltmak için aracın Manavgat'ta terk edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, Uslu'ya ait aracın üst kapak contasının yandığını fark etti.

Sanayide yapılan araştırmada ise çok hızlı ve uzun mesafe gidilmediği sürece aracın contasının yanmayacağı bilgisine ulaşıldı.

Uslu ile en son görüşen kişiler üzerinde yapılan çalışmalarda da cinayet zanlısı Bünyamin K'nin yakalandığı öğrenildi.

-Öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına katılmıştı-

Fatih Karagöz hakkında 2003, Hürrem Uslu hakkında ise 2004 yılında kayıp başvurusu yapıldığını, her ikisinin de araçlarının terk edilmiş olarak bulunduğunu öğrenen polis, şüphe üzerine Bünyamin K'yi takibe almıştı.

Bünyamin K'nin daha önce, Fatih Karagöz'ün yakınları tarafından işkenceye maruz bırakıldığı ve güvenlik güçlerince kurtarıldığı tespit edilmişti.

Bünyamin K; birlikte gazino işlettikleri Hürrem Uslu'nun, Fatih Karagöz'ü öldürüp, cesedini; ağabeyi Abdullah ile birlikte Çumra ilçesindeki boş araziye gömdüklerini söylemişti.

Uslu'nun, sürekli kendisini "bir gün yaşayıp her gün öleceksen, bir gün öl her gün yaşa" diye tehdit ettiğini iddia eden Bünyamin K, bu yüzden ortağını öldürüp gömdüğünü anlatmıştı.

Bünyamin K'nin, vicdanını rahatlatmak adına Uslu'nun kızını evlendirmek için ineğini sattığı, çocuklarına maddi destekte bulunduğu öğrenilmişti.

Ayrıca zanlının, Uslu'yu arama çalışmalarına katıldığı, ailesini sürekli teselli ettiği belirtilmişti.

Zanlının ifadeleri doğrultusunda, Çumra ilçesine bağlı Apa beldesindeki arazide Uslu'ya ait olduğu düşünülen kemikler bulunmuştu. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da İki Kişinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement