Konya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından temin edilen temel ihtiyaç malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

26.01.2016 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından temin edilen temel ihtiyaç malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Nasreddin Hoca Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde, Türk halkının yardım yapma kültürüne sahip bir millet olduğunu söyledi.

Bu yardımların devamının gelmesi temennisinde bulunan Akkaya, "Türkmen kardeşlerimiz Kurtuluş Savaşı döneminde bizleri hep destekledi. Kollarından bilezikleri, kulaklarından küpeleri çıkartıp bizim atalarımıza yardım ulaştırmışlar. Bizler de zor durumlarında onların her zaman destekçisi olmak durumundayız. Şükürler olsun ki yardımı, iyiliği ve merhameti önemseyen bir kültüre ve örfe sahibiz. Allah yardımlarımızı makbul eylesin. Bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de AK Parti Genel Merkezinin yardım kampanyası başlattığını anımsattı.

Bayırbucak'ta zulüm altında inleyen Türkmenlere bir tır dolusu insani yardım malzemesi hazırladıklarını anlatan Örs, "Bu yapılan yardımların Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. Akşehir olarak, her görüşten insanımızın desteği ile bu yardım tırını doldurduk ve bu kampanyayı nihayete erdirdik" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş'ın yaptığı duanın ardından yardım tırı, Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement