Konya Osb'leri Sorun Analizi Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Konya Osb'leri Sorun Analizi Çalıştayı

Konya Osb\'leri Sorun Analizi Çalıştayı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Konya Yatırım Destek Ofisi (YDO) tarafından, "Konya OSB'leri Sorun Analizi" çalıştayı gerçekleştirildi.

25.08.2014 13:28  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (KOS) toplantı salonunda düzenlenen çalıştay, "Konya Yatırım Ortamı" konulu filmin gösterimi ile başladı.

Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver, yaptığı konuşmada, Konya'nın, organize sanayi bölgeleri bağlamında Türkiye'deki önemine dikkati çekti.

Toplantının tertip edilmesinde iki temel konuyu ele aldıklarını belirten Ünver, bunlardan ilkinin MEVKA ile organize sanayi bölgelerini buluşturmak, ikincisinin de sorunları işin mutfağındakilerle ele almak olduğunu ifade etti.

Çalıştaydan çıkan sonuçların raporlanarak ilgili mercilere iletileceğini dile getiren Ünver, "Bundan sonra da çeşitli programlar vesilesiyle organize sanayi bölgeleriyle bir araya gelmek istiyoruz. Ayrıca, gerek merkez gerekse ilçelerde yer alan organize sanayi bölgeleriyle daha yakın ilişki içerisinde olmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, iki aşamadan oluşan sorun analizi çalışmasına geçildi. Analiz sonrası en öne çıkan başlık, "Organize sanayi bölgelerinde altyapı sorunu", ikinci yüksek oyu alan sorun başlığı ise "İlçedeki organize sanayi bölgelerinde özel teşvik ve desteklerin olmaması" konusu oldu.

Toplantıda, çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin ardından, sorunları ortadan kaldıracak faaliyetlerin neler olabileceği tartışıldı.

Çalıştaya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, Konya YDO Uzmanı Erdem Koçoğlu?, Çumra Ticaret Odası Başkan Vekili Metin Kural ve MEVKA personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Osb'leri Sorun Analizi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement