Konya'ya 15 Bin Kişilik Cami - Son Dakika
Güncel

Konya'ya 15 Bin Kişilik Cami

Konya\'ya 15 Bin Kişilik Cami

Konya’nın merkez Meram ilçesinde yapılacak 15 bin kişilik cami için protokol imzalandı.

10.02.2015 11:39

Konya'nın merkez Meram ilçesinde yapılacak 15 bin kişilik cami için protokol imzalandı.

Meram Belediyesi tarafından arsası tahsis edilerek tamamlanan Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampusü'nün cami ihtiyacı için beklenen adım atıldı. Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar tarafından Köyceğiz Kampusü'ne yeni bir cami yaptırılacak.

Caminin yapımı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun makamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar tarafından protokol imzalandı.

"GENİŞ KAPASİTELİ VE EN GÖRKEMLİ CAMİ OLACAK"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker, yeni caminin Konya'nın en değerli mimari eseri olacağını belirterek şöyle konuştu: "Ülkemizde son yıllarda bir hayli üniversite açıldı. Bu üniversitelerin kampusleri de yeni dönemde ciddi mimari özellikleriyle öne çıkmış olacak. Her bir üniversite kampusü kendi içerisinde yaklaşık 25 bin civarında insan barındıracak. Bu 25 bin insanın tabii ki birçok ihtiyacının yanı sıra ibadet ihtiyacını da karşılayan bir tesis olması gerekiyor. Biz bu konuda çalışırken hayırsever Kemal Akpınar Beyefendinin cami yaptırma düşüncesi, teklifi bize iletilmiş oldu. Biz de bundan çok memnuniyet duyduk. Aracı kurum olarak Meram Belediyesi bize bu teklifi iletti. Bizde kampusümüzün en güzel yerini bu hayırlı iş için ayırdık. Konya'nın değerli bir mimari eseri olacak şekilde inşallah önemli camilerinden ve en geniş kapasiteli ve en görkemli camisi olacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz. Bu konuda emeği geçen Meram Belediye Başkanımıza ve bu konuda eşi adına ciddi bir hayır hizmetine talip olan Kemal Akpınar amcamıza teşekkür ediyorum. Rabbim tamamına erdirmeyi nasip etsin ve hayırlı uğurlu olsun. Allah bereketli kılsın."

"BİR KÜLLİYE GİBİ HİZMET VERECEK"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yeni caminin bir külliye gibi hizmet vereceğini kaydederek "Necmettin Erbakan Üniversitemizin gerek cami anlamında gerek üniversite öğrencilerimizin sosyokültürel ihtiyaçlarını karşılayacak alanların eksikliği noktasında burası bir külliye gibi hizmet verecek. Sağolsun hayırseverimiz Kemal Akpınar Beyefendi Konya'nın en büyük camisini yaptırmak istediğini bize ifade etti. Vefat etmiş olan eşi adına bir hayır yapmak istediğini, bunu da Meram'da gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Üniversitemizin de bu alanda ihtiyacı olduğu için bir araya geldik, hep birlikte yerini de görerek hayra vesile olduk inşallah. Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Yaptığı hayırdan dolayı özellikle hayırsever işadamı Kemal Akpınar Bey ve üniversitede yer noktasında proje çalışmalarında çok ciddi çabalar sarf eden rektörümüze ve ekibine gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu cami Konya'nın en nadide yerlerinden birinde, Konya'ya hakim bir tepede ve Konya'nın en nadide camilerinden biri olacaktır. Aynı anda 15 bin kişinin ibadet edebileceği en büyük cami olacak. 4 bin 500 metrekarelik bir alanda 3 katlı bir külliye olarak inşa edilecek. Mimarisi de gerçekten üniversitemizin özene bezene hazırladığı, çalıştığı bir mimari projedir. Bu Konya için bir sembol olacak inşallah. Bu konuda hayra vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı bir işe imza atmaktan onur duyuyorum. İnşallah hayırlara vesile olur."

AKPINAR'DAN TEŞEKKÜR

Hayırsever iş adamı Kemal Akpınar adına konuşan oğlu Fatih Bülent Akpınar ise, "Rahmetli annemin adına yapılacak eserde Sayın Rektörümüzün, Sayın Belediye Başkanımızın ve babamın fazlaca emekleri var. Bu konuda kendilerine diğer kardeşlerim adına müteşekkirim. Ayrıca rahmetli annemin amel defterinin kapanmaması açısından böyle bir eserin ortaya çıkması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'ya 15 Bin Kişilik Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement