Köprübaşılı Muhtarlar Başkan'a İçini Döktü - Son Dakika
Güncel

Köprübaşılı Muhtarlar Başkan'a İçini Döktü

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı, Köprübaşı ziyaretinde ilçedeki muhtarların daveti üzerine muhtarlarla bir araya geldi.

30.12.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köprübaşı Belediye Meclisi'nden alınan kararla ilçeye bağlı bazı mahallelerin birleştirilmesi konusunda Başkan Ergün'e dert yanan muhtarlar, isimleri değiştirilen bazı köylerin asırlara dayanan geçmişleri bulunduğunu ve birleşmeden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçe ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların daveti üzerine gerçekleşen toplantıya Başkan Ergün'ün yanı sıra MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ve MHP Köprübaşı İlçe Başkanı Rahmi Erdem de katıldı. Başkan Ergün'e mahallelerinin sorunları ve eksiklikleri ile ilgili bilgiler veren muhtarlar, Köprübaşı Belediye Meclisi'nce alınan kararla bazı mahallelerin birleştirilmesine tepki göstererek, Başkan Ergün'den yardım istediler. Yenice Mahallesi ile Karaelmacık, Çavullar ve Rağıllar mahallelerinin birleşerek yeni adıyla Yeşilçam Mahallesi olduğundan örnek veren muhtarlar, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.

Konu 41 mahalleyi etkiledi

Konuyla ilgili muhtarlara bilgi veren MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, birleşme kararının bozulması ile ilgili Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açılabileceğini belirterek, adı geçen mahallelerde vatandaşların görüşünün alınmadan böyle bir karar verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Mahallelerin dava açmasına destek vereceklerini belirten MHP Köprübaşı İlçe Başkanı Rahmi Erdem de, "Bu davayı kazanırız ya da kaybederiz. Bunu bilemeyiz. Ama demokratik tepkimizi ortaya koymamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü burada 41 mahalle etkilenmiş durumda" dedi.

Başkan şikâyetleri dikkatle dinledi

İsimleri değiştirilen bazı mahallelerin asırlara dayanan geçmişlerinin olduğunu belirten bazı muhtarlar da, isim değişikliklerinin manevi açıdan oluşan bağı bozacağı yönünde endişe duyduklarını da Başkan Ergün'e ilettiler. Muhtarların şikayetlerini dikkatle dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, muhtarların ve adı geçen mahallelerin sakinlerinin demokratik tepkilerine kayıtsız kalınamayacağını söyledi. Toplantı, muhtarların taleplerini anlatması ile noktalandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köprübaşılı Muhtarlar Başkan'a İçini Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement