Kore Gazisine Asker Son Kez Selam Durdu - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisine Asker Son Kez Selam Durdu

Kula İlçesinin Ayazören Mahallesinde ikamet etmekte olan Kore Gazisi Mehmet Akmeşe (83) geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayata gözlerine yumdu.

29.06.2015 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

83 yaşında geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata gözlerini yuman Mehmet Akmaşe için ilk olarak Kula Kurşunlu Camisinde cenaze namazı ve askeri tören gerçekleştirildi. Askerlerin omuzlarında bir süre taşınan ve cenaze aracına nakil edilen Merhum Akmeşe daha sonra doğum yeri olan Ayazören Mahallesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazı sonrası ikamet ettiği evinde bekleyen yakınları ile son kez buluştu. Okunan dualardan sonra helallik istenen merhum Ayazören Mahalle mezarlığına defnedilmek üzere nakledildi. Defin edilen Kore Gazisi Merhum Mehmet Akmeşe'nin cenaze törenine 1'nci Piyade Eğitim Tugayı Komutan Yardımcısı Piyade Albay Kerim Tatar, Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erken Enginar, Kula Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Melih Oğuz, Kula Trafik Tescil Büro Amiri Mustafa Esenlibınar, Kula Müftüsü Talat Özmet, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve temsilcileri ile Kula Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük, Kıbrıs ve Kore Gazileri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Kore Gazisi Merhum Mehmet Akmeşe'nin yakınları ve eşi Akile Akmeşe'ye taziye ziyaretinde bulundu. Bir süre merhumun eşi Akile Akmeşe ile sohbet eden Başkan Tosun Protokol ile birlikte taziye evinden ayrıldı.

BAYRAĞI ZİYA AKMEŞE DEVRALDI

Gerçekleştirilen askeri cenaze töreni sonrasında tabuta sarılan Türk Bayrağını Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen'in elinden Kore Gazisi Mehmet Akmeşe'nin büyük oğlu Ziya Akmeşe teslim aldı. Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen yaptığı konuşmada; bu kutsal emanet artık bizlere ve siz değerli evlatlarına emanet. Merhum Kore Gazimiz Mehmet Akmaşa'ye Allahtan Rahmet siz değerli yakınlarına ve Ayazören Mahallesi sakinlerine başsağlığı diliyorum dedi. Tabuta sarılı Türk Bayrağını öpüp başına koyan Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen, Türk Bayrağını Ziya Akmeşe'ye teslim etti. Ziya Akmeşe'de Türk Bayrağını öpüp teslim aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kore Gazisine Asker Son Kez Selam Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement