Körfez Köprüsü'nde Kedi Yollarının Yapımı Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Körfez Köprüsü'nde Kedi Yollarının Yapımı Sürüyor

Körfez Köprüsü\'nde Kedi Yollarının Yapımı Sürüyor

İstanbul ve İzmir arasında yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü’nde, "Kedi Yolu" olarak tabir edilen geçici yolun yapımı sürüyor.

06.03.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ve İzmir arasında yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü'nde, "Kedi Yolu" olarak tabir edilen geçici yolun yapımı sürüyor.

2015 yılı sonunda tamamlanacak olan Körfez Köprüsü'nde tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekilmesi öncesinde işçilerin yürüyecekleri, "Kedi yolu" tabir edilen geçici yolun çalışmasına kısa süre önce başlanmıştı. Geçici yol çalışması yerden 254 metre yukarıda sürüyor. İki kule arasındaki 1875 metrelik mesafede zor şartlarda çalışan işçilerde köprünün belirtilen tarihte bitmesi için çalışıyorlar.

Dilovası ile Hersek Burnu'nu birbirine bağlayacak olan Körfez Geçiş köprüsü yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek. Aynı zamanda Dünya'nın 4'üncü büyük asma köprüsü unvanını alacak. Köprü İstanbul-İzmir otoyolunu 3.5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiş olacak.

Özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatili İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde izdiham biraz daha azalacak. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez Köprüsü'nde Kedi Yollarının Yapımı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement