Körfez Köprüsünün Yalova'ya Yansımaları Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Körfez Köprüsünün Yalova'ya Yansımaları Konuşuldu

Körfez Köprüsünün Yalova\'ya Yansımaları Konuşuldu

Yalova Kent Konseyi tarafından “Yalova’nın Geleceği Kentsel Gelişim Senaryoları ve Yol Haritası Çalıştayı” düzenlendi.

12.01.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Kent Konseyi tarafından "Yalova'nın Geleceği Kentsel Gelişim Senaryoları ve Yol Haritası Çalıştayı" düzenlendi.

Yalova Belediye Meclisi Salonu'nda yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yalova'nın tarihinde 2 tane kırılma noktası vardır. Bunlardan ilki 17 Ağustos 1999 Marmara depremidir. Bu malesef pozitif bir şekilde değerlendirilememiştir. Diğer bir kırılma noktası ise Körfez Geçişi Köprüsü. Köprünün ile yansımaları mutlaka iyi planlanmalı ve bu fırsat kaçırılmamalıdır" dedi.

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Erdoğan Dedeoğlu, "Körfez Köprüsü Yalova'nın ekonomisine ve sanayiine çok ciddi katılar sağlayacaktır. Ulusal bölgesel karayolu ağına daha kolay erişim sağlayacak olan proje sayesinde daha erişilebilir hale gelen alanlarda yeni endüstriyel, turistik gelişim formları planlanarak otoyolun geçtiği iller ve ilçelerde otoyol kavşakları yakınlarında veya il merkezlerine daha kısa sürede ulaşılabilecek bölgede yeni ekonomik faaliyetler ve istihdam ortaya çıkacaktır. Asma köprü inşası ile erişilebililirlikteki iyileşmenin Yalova bölgesini ekonomik kalkınma ve nüfus açısından geliştirmesi beklenmektedir. Uzun vadede otoyol güzergahı boyunca kentsel kalkınma, nüfus ve demografik özelliklerde değişimin meydana gelmesi ön görülmektedir" diye konuştu.

Dedeoğlu, Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin 9 Nisan 2009 yılında gerçekleştirilen ihale sonucunda Nurol- Özaltın-Makyol-Astaldi-Göçay Grubu tarafından 22 yıl 4 aylık teklifle alındığını söyledi. 28 Ekim 2010 yılında ilk temelin atıldığını belirten Dedeoğlu, "Projenin maliyeti 2009 yılı verileriyle 6,3 milyar dolar olup, finansman maliyetiyle bu 8 milyar doları bulmaktadır. Yatırım, güzargah boyunca yer alan il, ilçe belde ve köylerimizde bir ekonomik hareketlilik sağlamaya b aşladı. Bir diğer ifade ile yaklaşık 200 değişik sektörü etkileyen inşaat sektörü, 1.600 iş makinası ve 550'i mühendis yaklaşık 8 bin kişiye iş sağlıyor. Proje sayesinde 2 bin muhtelif iş makinasıyla birlikte 10 bin kişi çalışıyor. Proje sayesinde 40-50 bin kişiye istihdam sağlandı. Projenin Altınova- Gemlik kesiminin Ocak ayında açılmasını bekliyoruz. Gebze- Bursa arasındaki 83 kilometrelik kesimin ise 2016 yılı sonunda açılması planlanmaktadır. Ayrıca projenin tamamının 2018 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmiştir" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Körfez Köprüsünün Yalova'ya Yansımaları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement