Kosbi'nin Eğitime Desteği Sürecek - Son Dakika
Güncel

Kosbi'nin Eğitime Desteği Sürecek

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, sanayiciler olarak eğitim adına ne görev varsa yapmaya hazır olduklarını ve dünden bugüne verdikleri desteğin artarak süreceğini söyledi.

20.05.2015 08:32

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER), tarafından düzenlenen Çevresel Sürdürülebilirlik Yarışması'nın ödül töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Çevresel Sürdürebilirlik temasıyla 34 projenin değerlendirildiği yarışmada ilk beşe girenlere ödülleri takdim edildiği törene, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Porsuk katıldı.

KOSBİ'ye davet ediyoruz

Sanayi bölgesi olmalarına rağmen Kemalpaşa'da eğitime yaptıkları desteklerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Kamil Porsuk, Türk sanayisinin katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi ve dış pazarlara açılabilmesi için eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Özellikle meslek liselerinin sanayinin ihtiyacı olan ara eleman karşılaması gibi önemli bir misyonu olduğunu hatırlatan Porsuk, "Meslek liselerinin yanı sıra üniversitelerle de çalışmalarımız oluyor. Bugün burada dereceye giren öğrencilere hayatlarında başarılar diliyorum. Dereceye giren projeleri anlatmak üzere öğrencileri KOSBİ'ye davet ediyoruz" diye konuştu.

Sürdürülebilirliğin ekoloji biliminde biyolojik sistemlerin çeşitliliğinin ve üretkenliğinin devamlılığının sağlanması olarak tanımlandığını belirten ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Pala, geleneksel hale gelen yarışmanın her yıl çevreyle ilgili bir temayla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yarışmada Olcay Mesruoğlu birinci, Mehmet Fatih Balki ve Oğuzhan İskeçyeli ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Eylül Kezban Işık, Hümeyra Çiçek, Yiğit Koltuklu ve Utku Babacan'dan oluşan ekip ile Gizem Gören, Necat Alpaydın, Anıl Bektaş ve Sonay Doğan'dan oluşan ekip paylaştı. Dördüncülüğü Fatma Merve Bayır, Osman Yazıcı, Sinan Bilir ve Ekrem Yıldırım'dan oluşan ekip alırken, beşinciliği ise Orkun Töre kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kosbi'nin Eğitime Desteği Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement