Köşk Adayı Erdoğan'ın Seçim Çalışmalarında Kullanacağı Logo - Son Dakika
Güncel

Köşk Adayı Erdoğan'ın Seçim Çalışmalarında Kullanacağı Logo

AK Parti'nin Köşk adayı olan Başbakan Erdoğan, seçim süresi boyunca yeni bir logo kullanacak. Logonun anlamı ise: Tünelin ucundaki ışık.

01.07.2014 12:40  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da tarihi bir gün yaşandı. AK Parti, haftalardır beklenen Köşk adayının partinin genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'IN KÖŞK LOGOSU

Başbakan'ın, adaylığının açıklanmasının ardından konuşmak için çıktığı kürsüde 'Erdoğan' yazılı bir logo da ilk kez kullanıldı. Logo, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanılacak. İlk kez gösterilecek logonun anlamı "Tünelin ucundaki ışık" demek.

OBAMA'DAN MI ESİNLENDİ?

Erdoğan için hazırlanan ve “tünelin ucundaki ışığa giden yol”u temsil eden logonun, ABD Başkanı Barack Obama’nın 2008 seçimlerinde kullandığı logodan esinlendiği iddia edildi.

Obama’nın ABD bayrağının mavi-beyaz-kırmızı renklerinden oluşan, iç içe iki yuvarlağın altında yine bayrağın kırmızı-beyaz şeritlerini temsil eden çizgiler bulunan logosuyla; Erdoğan’ın Türk bayrağının kırmızı-beyaz renklerinden oluşan ve ‘uzun ince bir yol’u temsil eden çizgileri bulunan logosundaki benzerlik twitter’da en çok tartışılan konulardan biri oldu.

İşte Erdoğan’ın ve Obama’nın logosu:

Seçim kampanyasında da kullanılacak olan logo üç ana unsurdan oluşuyor:

1 - GÜNEŞİN DOĞUŞU

"Güneşin doğuşu, Yeni Türkiye'nin doğuşunu ve geldiği noktayı simgelemekte, Yeni Türkiye'nin büyüme ve yükselme arzusunun devam edeceğine işaret etmekte. Güneşin doğuşu, yeni umut ve hedefleri içinde barındırır. Güneş kuşatıcılığa, birlik ve beraberliğe vurgu yapar. Güneşin ışığı ve sıcaklığı, sevgiyi, muhabbeti ve dayanışmayı anlatır.

2 - YOL VE YOLCULUK

Yol ve yolculuk, Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını simgeler. Yoldaki kıvrım ve virajlar mücadeleleri, davaya adanmışlık ve kararlılığını anlatır. Siyasetteki basamak basamak yükselişini ifade eder. Uzun ince bir yolda olduğunu, gece gündüz çalıştığını, davasından, millet sevdasından ve Yeni Türkiye yolunda hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğünü anlatır.

3 - ERDOĞAN

Güneş ve yol ile tarif edilen hedeflere götürecek olan lideri gösterir. Bu lider herkesin bildiği, tanıdığı Erdoğan'dır. Kullanılan font ve harf aralıklarının sıklığı, Türkiye'nin bütünlüğünü, güç birliğini ve kader birliğini temsil eder.

RENKLER

1 - Kırmızı: Güneşin doğuşunu, yükselişini, sıcaklığı, samimiyeti, gücü, kararlılığı ve Türk bayrağının kırmızısını anlatır.

2 - Beyaz: Barışı, kardeşliği, birliği, tevazuyu, iyiliği anlatır. İstikrarı, devamlılığı ve Türk bayrağındaki beyazı temsil eder.

3 - Koyu mavi: Gökyüzünün enginliğini, hedeflerin büyüklüğünü, güvenirliliği, saygınlığı, karizmayı ve bağlılığı temsil eder."

KAMPANYANIN 2 SLOGANI

Başbakan ayrıca kampanyasında ''Milli irade, milli güç'' ve ''Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'' sloganlarını kullanacak.







Köşk Adayı Erdoğan\'ın Seçim Çalışmalarında Kullanacağı Logo
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Köşk Adayı Erdoğan'ın Seçim Çalışmalarında Kullanacağı Logo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • KMLST: ER ,DOĞANI KURTARMAK 10 Ağustosta sinemalarda.... 17 17 Yanıtla
  • AG: GİRDİK BİR ALAMETE GİDİYORUZ KIYAMETE...KLAVUZU KARGA OLANIN BURNU YERDEN KALKMAZMIŞ.TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIKMIŞ GÜLEYİM BARİ.KARANLIK DEHLİZLERE SOKTUNUZ BAKALIM ÇIKABİLECEK MİYİZ? 19 14 Yanıtla
  • ........: birde OBAMANIN logusunu görün çok benziyor. BOP başkanı bir yerden kopya çekmiş. 12 14 Yanıtla
  • a a a: hani olmazdı bahçeli kılıçtaroğlu noldu oluyormuş deyilmi işte oldu 20 6 Yanıtla
  • ............: TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK ANLAMINA GELİYORMUŞ. BAŞBAKANDA ÜLKEYİ KARANLIĞA İTTİĞİNİN FARKINA VARMIŞ ARTIK IŞIK İSTİYOR. 14 11 Yanıtla
  • VATANDAS: OYLAR IHSANOGLUNA 12 11 Yanıtla
  • Kurt: YENİ BİR ALGI OPERASYONU CAHİLLER İÇİN 18 3 Yanıtla
  • özer: ALLAH YOLUNU açıketsin dünya lideri inşallah dünyayı yöneten teklider olduğun günleride görürüz türk vatandaşıyım diyen herkeze hayırlı olsun seni sviyoruz bu mütavazılığını unutmayacağız karşılıksız bırakmıyacağız inşallah yüzdeyüz oyla seçilirsin çünküsiz milletinizin yüzdeyüzünü seviyorsunuz 13 8 Yanıtla
  • Mehmet - İSTANBUL: Harikulade bir logo çalışması olmuş. Oldukça güzel görünüyor. Hazırlayan ekibi tebrik ediyorum. Çok ince ve akıl dolu detaylar içeriyor. 10 9 Yanıtla
  • hackman: o tünelin ucu çok da iyi yerlere çıkmıyor bence 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement