Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Ekonomi

Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ebso'yu Ziyaret Etti

Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ebso\'yu Ziyaret Etti

Hasani: "Ülkelerimiz arasındaki ticarette, dengeyi sağlamayı arzu ediyoruz"

01.11.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)'nı ziyaret eden Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ramadan Hasani, Türkiye ile ülkesi arasındaki ticarette, dengeyi sağlamayı arzuladıklarını bildirdi.

EBSO'dan yapılan açıklamada Hasani, ziyaretinde, Kosova'nın Türkiye ile ilişkilerinin sürekli gelişme göstermesine rağmen istenilen noktaya ulaşılamadığını belirtti.

Kosova'ya yakınlığı nedeniyle İstanbul ile daha sık ekonomik ilişkilerinin olduğuna değinen Hasani, şunları kaydetti:

"Ancak bu ziyaretten, İzmir ile ticareti daha fazla geliştirebileceğimizi anladık. Kosova ile Türkiye arasında 20'ye yakın anlaşma var. Hükümetimiz, özellikle Türk yatırımcıların yatırım yapmalarını istiyor. Yatırım koşullarımız elverişli. Ülkelerimiz arasındaki ticarette, dengeyi sağlamayı arzu ediyoruz. Ayrıca anlaşmalarımız sayesinde Kosova'da üretilen malların Avrupa pazarına çok rahat ulaşabiliyor olması da yatırımcılar için büyük avantaj."

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi de İzmir ile Kosova arasındaki ticaretin çok zayıf olduğuna dikkati çekerek, İzmirli ve Kosovalı yatırımcıları buluşturacak organizasyonlar için iş birliği yapabileceklerini ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement