Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü

Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: "Köy Enstitüleri Türkiye Cumhuriyetine şekil ve yön veren toplumsal bir kalkınma şeklidir"

16.04.2014 17:22

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, köy enstitülerinin Türkiye Cumhuriyetine şekil ve yön veren toplumsal bir kalkınma şekli olduğunu bildirdi.

Gürün, köy enstitülerinin kuruluşunun 74'üncü yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 17 Nisan 1940 yılında kurulan köy enstitülerinin Türkiye Cumhuriyetinin en büyük eğitim ve kültür projesi olduğunu belirtti.

Köy enstitülerinin bünyesinde eğitimi, öğretimi, bilgiyi, üretimi, aydınlanmayı barındırdığını ifade eden Gürün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Köy enstitüleri Türkiye Cumhuriyetine şekil ve yön veren toplumsal bir kalkınma şeklidir. Türk milletinin kendine olan özgüven, azim ve kararlılığının en değerli ifadesidir. Köy enstitüleri sadece okuma yazma öğretmekle kalmayıp, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan bir eğitimci ordusu yetiştirmiştir. Çalışkan, üretken Anadolu halkının aydınlanmasında büyük öneme sahip bu kurumlar verdiği eğitimle tarımdan müziğe, inşaattan hayvancılığa kadar birçok alanda, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kalkınmasında ve üretiminde bir lokomotif görevi görmüştür." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement