Köy Korucusunun Evindeki Hırsızlık - Son Dakika
Güncel

Köy Korucusunun Evindeki Hırsızlık

Tatvan'da köy korucusunun evinden silah ve 4 bin liranın çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

10.01.2016 18:06

Tatvan'da köy korucusunun evinden silah ve 4 bin liranın çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bahçelievler Mahallesi'nde bir evden çalınan köy korucusuna ait silah ve 4 bin liranın ardından yürütülen çalışmalarda Tatvan'da 6, Van'da 3 kişinin yakalandığı belirtildi.

Şüpheliler arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma ve ticaretini yapma suçlarıyla terör örgütü PKK'nın sokak eylemlerinde yer alan kişilerin bulunduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 Ocak 2016 günü Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden köy korucusu bir şahsın ikametinden kalaşnikof marka silah, led TV ve 4 bin lira çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda, hırsızlığı gerçekleştiren şahısların aynı silahla Bahçelievler Anaokuluna ateş ettiklerinin tespit edilmesi üzerine tahkikat derinleştirilmiştir. Hırsızlık yaptığı tespit edilen M.Y, A.K ve A.K. isimli ikisi kardeş 3 şahıs, görevlilerimizce olaydan 3 gün sonra ikametlerinde yakalanmıştır. Şahısların şüpheli olarak alınan ifadelerinde kaleşnikof marka silahı çaldıklarını, silahı ve çaldıkları diğer malzemeleri ağabeyleri olan ve Tatvan'da uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen C.K. isimli şahsa teslim ettiklerini itiraf etmeleri üzerine, C.K. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada, Tatvan'da çeşitli tarihlerde çalınan birçok malzeme ele geçirilmiştir."

Şüpheli C.K'nın ifadesinde başka çalıntı mallar ve kalaşnikof marka silahı uyuşturucu madde satışı yapan M.T ve F.K ile Van'a götürülüp, V.S'ye uyuşturucu karşılığında sattıklarını beyan ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gözaltına alınan şahıslar ifadelerinde silah karşılığı olarak V.S. isimli şahıstan uyuşturucu madde takas ettikleri ve bu uyuşturucudan arkadaşları E.Ö'ye de verdiklerini itiraf etmişlerdir. Tahkikat devam ederken, aynı zamanda hırsızlık şüphelilerinden olan madde bağımlısı E.Ö. isimli şahıs yüksek miktarda uyuşturucu madde alımından 6 Ocak 2016 günü ikametinde ailesi tarafından ölü olarak bulunmuştur."

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yürütülen çalışmada şüpheli V.S'nin evinde 200 gram ile 18 deste halinde satışa hazır uyuşturucu paketinin bulunduğuna değinilen açıklamada, "V.S'nin ifadesinde kalaşnikof marka silahı S.A ile İ.A'ya bin 700 lira karşılığında sattıkları ortaya çıkmıştır. Yapılan aramada adı geçen silah ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili Tatvan'da 6, Van'da ise 3 olmak üzere 9 şahıs çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanmıştır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Korucusunun Evindeki Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement