Köy Okullarının İhtiyaçları Giderildi - Son Dakika
Yerel

Köy Okullarının İhtiyaçları Giderildi

Köy Okullarının İhtiyaçları Giderildi

Halfeti'ye bağlı birçok köydeki okullara 'Öğrenmem İçin Oynamam Gerek Projesi' kapsamında önceden belirlenen eksiklikler tamamlandı.

17.03.2014 13:29

'Öğrenmem İçin Oynamam Gerek Projesi' kapsamında Halfeti'nin Yeşilözen, Sırataşlar, Günece, Hilalli, Tavşanören köylerindeki ilkokullarına bahçe oyun grubu, Altınova, Kınık, Çakallı, Sütveren ve Ömerli köylerinde bulunan okulların ana sınıflarına ise anasınıfı oyun grubu tedarik edilerek bu okulların bu yönde olan eksiklikleri giderildi.

Eksikliklerin yanı sıra yürütülen proje kapsamında beş okulun anasınıflarında boya-badana işleri ve 10 adet bahçe oyun grubu için bahçe çevre düzenlemeleri tamamlanarak çocukların kullanımına sunulmuş oldu.

Halfeti Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; tamamlanan proje ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik ise şunları söyledi: "Okul Öncesi okullaşma oranında ilçe olarak diğer ilçelere göre iyi bir ivme kazanılmıştır; fakat okullaşma oranının artmasına bağlı olarak öğrencilerin okul bahçelerinde ve içinde yeterli donanım bulunmamaktadır. Bu donanımların sağlanabilmesi için mevcut kaynaklar yetersiz kalmaktadır. Okul öncesi öğrenim çağı ile ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin bedensel ve duygusal yönden gelişimlerini sağlamak için ihtiyacı olan ve öğrenci sayısı fazla olan okullarımız için bir proje hazırladık ve projemiz kabul buldu. Bizler de bu projeyi yürüterek okullarımızın bu yönde bulunan eksiklerini gidermiş olduk. Çocuklarımız güle güle kullansınlar. İnşallah diğer okullarımızın da kısa bir sürede eksikliklerini tamamlayarak okullarımızın bu manada kalan eksikliklerini gidermiş oluruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Köy Okullarının İhtiyaçları Giderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement