Köye Lazca İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Köye Lazca İsmi Verildi

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 280 kişinin yaşadığı Murat köyüne, Lazca "Komilo" ismi verildi.

30.12.2015 17:54

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 280 kişinin yaşadığı Murat köyüne, Lazca "Komilo" ismi verildi.

Köy muhtarı Lütfü Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, nisan ayında muhtarlık ve ihtiyar meclisi olarak 50 yıl önce "Murat" olarak değiştirilen köylerinin adının yeniden "Komilo" olması için karar aldıklarını ve Çamlıhemşin Kaymakamlığına müracaat ettiklerini belirtti.

İsim değişikliği için seçmen sayısının yarısından bir fazlasının imzasının gerektiğini, bunun üzerine çalışma başlattıklarını anlatan Sezgin, "Gerekli imzaları toplayarak Rize Valiliğine verdik. İl Genel Meclisi'nin kararının ardından isim değişikliği için İçişleri Bakanlığına başvurumuz gönderildi. 25.12.2015-7247 sayılı İçişleri Bakanlığı kararıyla köyün isminin değiştirildiği tarafımıza iletildi" dedi.

Lütfü Sezgin, seçilmesinin ardından köydeki tabelaları "Komilo" olarak değiştirdiklerini ifade ederek, "Karar alınmadan önce tabela uygulamasını başlatmıştık. Resmi olarak da köyümüzün eski ismini alması sevindirici. Kültürümüzü yaşatmaya, farklı bir muhtarlık yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Muhtar Sezgin, Lazca üzerine yapılan araştırmalarda "Komilo"nun tam bir anlamının bulunmadığını, Komoli'nin ise "Tanrı" anlamına gelmesinden dolayı Komilo'nun "Tanrıça" anlamına gelebileceğine dair yorumlar yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köye Lazca İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement