Köylüler Ağalarını Koltukta Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Köylüler Ağalarını Koltukta Taşıdı

Köylüler Ağalarını Koltukta Taşıdı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde köylerde yapılan şenliklerde geleneksel olan köy ağası seçimlerinde 2012 yılında köy ağası olan Aydın Pelit'in, geçirdiği trafik kazasında ayağı kırıldı.

12.05.2014 17:25

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde köylerde yapılan şenliklerde geleneksel olan köy ağası seçimlerinde 2012 yılında köy ağası olan Aydın Pelit'in, geçirdiği trafik kazasında ayağı kırıldı. Ağa olduğu köyden gelen davet üzerine köyüne giden Aydın Pelit, köylüler tarafından traktörün arkasına konulan koltukta taşındı.

Köy ağası Aydın Pelit'i köy etrafını gezdirmek isteyen köylüler, traktör üzerine koltuk yerleştirdiler. Ağa traktör üzerine yerleştirilen koltukta seyahat ederken onu bu şekilde gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Cevizli köyüne kadar süren yolculuğun ardından Pelit, Koyulhisar'a yine bu şekilde döndü. Köy ağasının gittiği her yere koltuğu da götürüldü.

Köyüne davet edildiği için oldukça memnun olduğunu söyleyen Aydın Pelit, "Bütün köy halkına teşekkür ediyorum. Onların bu sevgisine layık olmaya çalışacağım. Cevizle ilgili köyümüzde bir projemiz var ve onu hayata geçirmeye çalışıyoruz.Bu tür faaliyetleri gücüm yettiğince yapmaya özen gösteriyorum. Beni görmek istemişler ben de ayakta duramasam da onlar için geldim. Sağ olsunlar, bana gereken en iyi ilgi ve alakayı gösterdiler" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylüler Ağalarını Koltukta Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement